Femetta i seriepremiaren

Da var dagen antligen kommen. Nu skulle serien dra igang pa riktigt och den forsta matchen om 3 poang vantade. Kiruna AIF var det gastande laget i Bjorknashallen denna eftermiddag.

Efter ett riktigt snyggt intro valkomnade publiken in vara krigare pa isen, och den forsta perioden var igang.

Matchen startade aningen avvaktande fran bada lagen men Boden tog over spelet allt mer och pressade fast Kiruna i deras forsvarszon. Efter 3:36 tar vi ocksa ledningen, med Anton Toolanen som siste man pa pucken.

Matchen rullade vidare och vi fortsatte att pressa tillbaka Kiruna som i stort sett inte hade nagot att saga till om. Men efter dryga 6 minuter fick Kiruna sitt forsta numerara overlage for matchen och tiden 07:54 ramlade ocksa kvitteringspucken in bakom Krajcovic i mal. Matchbilden sag dock densamma ut da vi fortsatte att fora spelet.

Efter ca 15 minuter fick vi ocksa var forsta chans i numerart overlage. Den tog vi pa basta satt, da Sebastian Huczkowski styrde in pucken i mal efter skott fran Tommy Wargh som hade laddat bossan pa bla. Henri Tamminen fick ocksa assistpoang.

Perioden fortsatte i Bodens favor och med ett par vassa chanser framat skrevs resultatet 2-1 nar hesa Fredrik ljod for forsta periodvila.

Andra perioden oppnade vi pa allra basta satt. Endast 12 sekunder in i perioden utokade vi ledningen till 3-1 genom Anton Toolanen, efter ett riktigt fint forarbete av Christian Nyman som drev pucken mot kassen, val dar var Toolanen snabbast pa returen.

Det var onekligen en riktigt bra start pa perioden. Det fina spelet fran den forsta perioden kvarstod och det sag valdigt tryggt ut. Kiruna jobbade sig dock in i matchen en aning och hade nagra farliga chanser, men Pavel Krajcovic spelade lugnt och stabilt i malet och spikade igen.

Pucken slapptes och den tredje perioden var igang. Vi oppnade perioden annu starkare och spelade delvis ut AIF. Redan efter 4:18 in i perioden okade vi pa ytterligare till 4-1, da Henri Tamminen skot in pucken i mal pa pass fran Max Palholm. Sen drojde det inte mer an 2 minuter da vi utokade till 5-1 genom Felix Dahlroth pa pass fran Max Palholm aven denna gang. Lite av en ketchupeffekt kan man saga.

Perioden fortsatte och det var ingen snack om saken att matchen redan var avgjord. Vi spelade valdigt disciplinerat och visade pa ett riktigt bra forsvarsspel under de numerara overlagena som var under perioden, men ocksa i spel 5 mot 5. Krajcovic visade matchen igenom upp ett riktigt bra malvaktsspel med flera vassa raddningar. I slutminuterna av matchen fick Kiruna chansen att finslipa pa siffrorna en aning i spel 5 mot 3. Men som tidigare namt spikade vara krigare igen bakat och slutsiffrorna skrevs till 5-1.

– En bra forsta period om an lite hafsig. Andra perioden var mycket hafsig. I tredje perioden stanger vi butiken ratt sa tidigt, summerar Lars “Molla” Molin.

Skribent: Kristian Nilsson

image

Dagens matchsponsor Bodens Kommun delade ut pris till basta spelarna i bada lagen – Kirunas #11 Viktor Mikko och Bodens #100 Christian Nyman.
Foto: Christer Hagglund.

Boden Hockey – Kiruna AIF 5-1
(2-1, 1-0, 2-0)
Malskyttar Boden Hockey:
Anton Toolanen x2, Sebastian Huczkowski, Henri Tamminen, Felix Dahlroth
Malskytt Kiruna AIF: Viktor Mikko
Skott: 46-21 (19-2, 11-11, 16-8)
Utvisningar BHF: 8×2 min KAIF: 4×2 min
Domare: Michael Hagg
Publik: 1425personer

Malen fran matchen.

[embedded content]

Nasta hemmamatch spelas om en vecka. Da ar det Teg som gastar Bjorknashallen. Innan dess ar det dags for bortapremiar mot Ornskoldsvik pa onsdag.

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom