Boden Hockey vs. Örnsköldsvik HF – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Imorgon, onsdag, väntar bortapremiären!
Då beger sig Boden-bussen iväg till Örnsköldsvik och Skyttishallen.

Long time, no see

Örnsköldsvik placerade sig på ett stjätteplats i grundserien förra året och snubblade sedan på målsnöret till att ta sig vidare till Play Off. Senast lagen möttes var nästan ett år sedan, den 11 november 2018. Då var det vi som vann med 4-3. Mycket har hänt sedan dess!

Två storsegrare möts

Vi öppnade årets seriespel med en komfortabel vinst mot Kiruna AIF med 5-1 och det fanns absolut bud på fler mål. Morgondagens motstånd, Örnsköldsvik, öppnade serien med att vinna mot Vännäs HC med 6-2 på bortais, vilket många nog ser som en skräll! Faktum är att de även har vunnit mot uppstickaren Teg på försäsongen.

Inför årets säsong har ÖHF många nya spelare och en bred trupp med så mycket som 4 målvakter, 9 backar och 16 forwards. Vi kan inte förvänta oss något annat än ett ungt och hungrigt lag, som kommer göra allt i sin makt för att fortsätta på vinnarspåret.

Målvakten Oliver Dackell känner vi igen från ifjol. Förutom att ha vaktat kassen i Örnsköldsvik har han även provat på spel i Allsvenskan. Han är i år inlånad till föreningen. I premiären var det Dennis Westergård som stod mellan stolparna. Då motade han hela 48 av 50 skott mot Vännäs.

Alla lag kommer att vilja slå oss, så det gäller att alltid vara med från start och kriga i 60 minuter.

I seriepremiären var det Anton Toolanen som öppnade poängbäst för oss, när han stod för 2 fullträffar, tätt följd av Henri Tamminen (1+1), Kevin Loppatto och Max Pålholm (0+2 vardera). Årets upplaga av Boden Hockey är onekligen intressant, med många som är med och gör poäng, täcker skott, driver på, och med två fenomenala målvakter.
Vi gör det tillsammans.

Morgondagens match kan du se här:
Örnsköldsvik HF – Boden Hockey

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden