Seger i bortapremiaren!

Idag begav sig vara hockeykrigare ivag 40 mil med buss for att spela bortapremiaren dar Ornskoldsvik HF stod for motstandet.

Det var mest Boden i inledningen, tills OHF fick chansen i powerplay och fick lite luft under vingarna. Boden redde ut det och fick sedermera ocksa spela i numerart overlage dar man etablerade tryck direkt. Ornskoldsvik stod emot den forsta vagen, men nar Henri Tamminen fick pucken i mittzon och klev in over offensiv bla dammade han in 0-1, tiden 16.55. I publiken hordes en liten men hogljudd Boden-klack.

Andra malet kom med endast 19 sekunder kvar av den andra perioden. Aven det malet i powerplay, nar Per Savilahti hittade natmaskorna pa direktskott, assisterad av Viktor Sandberg.

Ornskoldsvik chockstartade den andra perioden genom att reducera till 1-2 nar Simon Engstrom spelade over till Martin Krasnican som blev ensam med Endre i malet och inte gjorde nagot misstag.

I den andra perioden fick OHF besoka botbanken 3 ganger i rad. Nar vi satte fart hade hemmalaget det tungt att hanga med. Pa tredje forsoket i perioden satt 1-3. Aven denna gang signerad Per Savilahti-Nagander, efter att Viktor Sandberg hade vunnit tekningen och Kevin Loppatto spelat over.

I borjan av den tredje perioden fick Marcus Sandstrom en ful small mot huvudet och blev liggande. OHF-spelaren fick 5 + game for Checking to the head. Nagra minuter senare aker aven Henri Tamminen ut 5 + match for Abuse of Officials.

I spel i numerart underlage for oss var det riktigt nara 1-4 nar Anton Toolanen snyggt hittade fram till Christian Pettersson, men pucken ville inte over mallinjen nagot mer denna afton. Inte heller nar Max Palholm lekande latt skrinnade forbi sin forsvarare. Den tredje perioden slutade mallost och slutresultatet skrevs till 1-3.

Ornskoldsvik HF – Boden Hockey 1-3
(2-0, 1-1, 0-0)
Malskyttar Boden Hockey:
Henri Tamminen, Per Savilahti-Nagander x2
Malskytt Ornskoldsvik: Martin Krasnican
Skott: 22-33 (5-12, 5-11, 12-10)
Utvisningar BHF: 6×2 min, 5 min + match OHF: 6×2 min. 5 min + game
Domare: Oscar Spang
Publik: 75 personer

Pa sondag kommer Tegs SK pa besok i Bjorknashallen. Da behover vi din hjalp att forsvara serieledningen!
Vi ses i Bjorknashallen kl 16.00.

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom