Boden Hockey vs. Tegs SK – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

6 inkasserade poäng på de två inledande matcherna, vi kunde onekligen inte ha fått en bättre start på serien. Nu är vi tillbaka i hemmaborgen efter onsdagens seger borta i Örnsköldsvik.

Ny match väntar alltså redan imorgon, söndag, då vi tar emot Tegs SK i Björknäshallen.

Teg har öppnat den här säsongen med att möta Östersunds IK, som man imponerade mot och vann matchen med 1-2 efter förlängning. I den andra matchen gick det dock inte lika bra då man förlorade på straffar mot SK Lejon (2-3), på hemmaplan.

Teg har inför säsongen ett intressant lag och blir ännu tuffare att möta denna säsong. Man har valt behålla i princip hela laget och spetsat till med ett par spelare. Sebastian Manberg är ett exempel, som kommer från en bra säsong i Hudiksvall där han producerade 47 poäng på 57 matcher (play off och kval inkluderat). Kvar i laget har man också Anton Tano och Elias Edström som tillsammans producerade 56 poäng förra säsongen. Teg ser som sagt intressanta ut och det gäller att vara på tå direkt från start!

För vår del kommer vi då till match med två bra prestationer bakom oss, mot Kiruna AIF (vinst 5-1) och Örnsköldsvik (vinst 1-3). Nu gäller det att komma ut som vi har gjort i de senaste två matcherna, tro på anfalls- och försvarspelet, hålla en väldigt god disciplin och inte falla ner i motståndarens tempo. Teg ligger oftast långt bak i banan med ett bra försvarsspel kombinerat med vassa kontringar.

Vår assisterande tränare Jesper Nilsson och hans tankar kring matchen:
Teg är ett skickligt gäng som har haft en bra försäsong bakom sig. Det lär bli en tuff uppgift som väntar oss, som vanligt, då HockeyEttan är en väldigt jämn serie! Vi behöver fokusera på det vi kan påverka och dra nytta av energin från hemmapubliken, det är det viktiga!

Än finns det några frågetecken i truppen. Glädjande nyheter är att Johan Ceder är tillbaka och att Erik Larsson lånas in från J20.

Vi ses i Björknäshallen söndag kl 16.00.
Alla till hallen!

Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden