Forlust mot Teg

Nu var det dags for hemmamatch igen, denna gang mot Tegs SK.

Matchen borjade i var favor och redan efter ett par minuter hade vi ett par vassa chanser framfor mal. Men Teg jobbade sig sakta men sakert in i matchen.

Efter 4:35 tar Teg ocksa ledningen med 0-1 efter en snabb kontring. Strax efter 0-1 malet drar vi pa oss tva utvisningar efter varandra, och fick spela numerart underlage, 3 mot 5. Efter 7:49 utokade Teg till 0-2. Matchen gick vidare och Teg var i det har skedet det battre laget pa isen. 12:52 okade ocksa Teg pa ledningen ytterligare.

Efter det kom vi tillbaka till vart spel och satte mer och mer press pa Teg. Tiden 17:30 fick vi ocksa det mycket viktiga reduceringsmalet, da Kevin Loppatto skot pucken bakifran mal som sedan studsade pa benskyddet och in i mal. 1-3 var da alltsa stallningen och det var ocksa resultatet efter den forsta perioden.

Den andra perioden var kommen och det luktade annu ett reduceringsmal da vi fick starta perioden i numerart overlage i ca 1 minut. Vi lyckades dock inte overlista Teg-forsvaret denna gang och spelet gick over till 5 mot 5. Val dar var matchen valdigt jamn och det skapades chanser at bada hallen perioden igenom.

Den basta chansen hade vi efter ca 17 minuter, da Sebastian Huczkowski kom fri men kunde tyvarr inte fa in pucken i mal. Summa summarum sa slutade den andra perioden mallos och resultatet var fortfarande 1-3.

Den sista perioden borjade inte som vi ville. Efter en klockren stolptraff fran vart hall, dar det var sanar att pucken gled in till 3-2, kontrade Teg an en gang och skot in 1-4 efter endast 26 sekunder. 3 minuter senare lyckades Teg aven utoka till 5-1. Nu hade vi en riktig uppforsbacke och 4 mal upp till kvittering.

Grabbarna visade att de inte skulle ge upp, och efter 6:07 reducerade vi ocksa till 2-5 genom Oliver Schack blomstedt. Sen drojde det bara 30 sekunder da vi fick chansen i numerart overlage. 6:45 satte vi ocksa 3-5 genom mal av Sebastian Huczkowski, pa styrning av Tommy Warghs skott.

Nu hade vi fatt upp vittringen rejalt, och grabbarna kampade och slet for att fa in annu en puck for att komma annu narmre kvittering. Teg forsvarade sig dock bra och fick ocksa numerart overlage i 5 minuter som var dyrbar tid for oss att forlora. I slutskedet av matchen fick vi chansen i numerart overlage och tog samtidigt ut Pavel Krajcovic for spel 6 mot 4. Pucken ville dock inte leta sig in och innan vi visste ordet av det sa hordes slutsignalen och slutresultatet skrevs till 3-5.

Dagens matchsponsor Bodenbo delade ut pris till basta spelare i bada lagen – Bodens #20 Tommy Wargh och Tegs #44 Casper Andersson. Foto: Christer Hagglund.

Boden Hockey – Tegs SK 3-5
(1-3, 0-0, 2-2)
Malskyttar Boden Hockey:
Kevin Loppatto, Oliver Schack Blomstedt, Sebastian Huczkowski
Malskytt Teg: Roger Lundmark, Patrik Enberg, Petter Grefve, Marcus Eklund, Isak Nilsson
Skott: 33-30 (10-13, 12-13, 11-4)
Utvisningar BHF: 5×2 min, 5 min + game Teg: 5×2 min
Domare: Mikael Hedberg
Publik: 654 personer

Nya tag redan pa onsdag! Da moter vi Vannas HC pa bortais. Sedan pa fredag ar det dags for derby i Bjorknashallen. Da ar det aven premiar for hockeypuben for denna sasong!

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom