Bodens Storband med hemvändare

Jardar Johansen, musikalartist från Norge.

Det började för 14 år sedan med att Åke Sundberg och framlidne orkesterledaren och Rune Lindstedt diskuterade idén med att sätta ihop Bodens storband.  

Man ringde många av Lindstedts kollegor från den fina militärmusikkåren vid I19. Vissa fanns kvar i Boden, några var utspridda i landet efter nedläggningen av musikkåren.
  – På det sättet fick vi ihop ett traditionellt storband, och därav kom även namnet Bodens Storband med hemvändare, berättar Åke Sundberg.

Det som var en engångsföreteelse för 14 år sedan har blivit en tradition i dag.

En helg per år med olika teman för respektive år. När Glenn Miller-temat kom upp för 10 år sedan behövde man naturligtvis en Andrew Sisterstrio, vilken bildades av tre damer från musikgymnasiet Boden. Trion blev så uppskattad av publiken, att den hänger med vi de numera årliga konserterna.

I fjor var Lill Lindfors gästsolist. I år kommer en musikalartist från Norge, Jardar Johansen. Han har blivit något av en folkkär sommarbodensare, då han med sin familj bor på campingen under sommarmånaderna sedan många år. Då och då gör han uppskattade konserter med Stefan Gunnarsson under sommarvistelsen.

Han kommer att sjunga Frank Sinatra-låtar från 1940- och 50-talen, och blanda upp dem med lite Tom Jones och Stewe Wonder.
  – Öronvänlig storbandsjazz som tilltalar dem som var ute på dansbanorna under just de årtiondena. All musik är 50-70 år gammal, och det passar mångas öron. Även de yngres, avslutar Åke Sundberg.