Hockeyfest med malkalas

6-2-seger infor 1109 helgfirande Bodensare.

Vart hemmalag inledde starkt och borjade matchen i vanlig ordning med stenhard press pa Kalix som hade det svettigt inledningsvis. Spelet jamnade dock ut sig ju langre perioden led. Matchens forsta riktiga malchans kom efter drygt 5 min och det var nara hemmaledning redan da, men det skulle dock inte droja lange innan huvuddomare Mikael Hedberg fick signalera for mal.

I den sjunde matchminuten vinner Ville Sandberg tekningen i offensivzon och Tommy Wargh hojer sedvanligt klubban och skjuter ett valplacerat skott, som malvakten dock raddar, men pa returen ar Marcus “Sasse” Sandstrom starkast framfor kassen och trycker in 1-0 till Boden.

Hemmalaget fortsatter att halla i taktpinnen och skapar nastan direkt efter ledningsmalet en ny malchans, men tyvarr sa blev det ingen utdelning da. 08.31 var det sa dags for domare Hedberg att for andra gangen i matchen signalera for mal och 2-0 var ett faktum, Tommy Wargh skjuter annu en gang och den har gangen blir det ingen retur utan pucken gar raka vagen in i mal. Om Publiken var pa gang efter 1-0 sa borjade hallen formligen att mullra ratt rejalt nu.

Boden fortsatte att pressa bortalaget rejalt och Kalix hangde inte med nar vi borjade snurra i anfallszon utan drar pa sig en utvisning efter 08.59, sen drojer det bara 30 sekunder innan 3-0 pucken lag bakom en uppgiven Jacob Carlsson i Kalixmalet och hela hallen exploderar i ett gladjevral. Malskytt blev Anton Toolanen efter ett skott av Felix Dahlroth som studsar i sargen och ut till Toolanen som inte gjorde nagot misstag nar han rakade in pucken.

Kalix sag ut som ett slaget lag och tog Time Out i samband med malet.

Time Outen sag dock ut att vara utan resultat da vi aterigen tog tag i spelet och satte Kalix under hard press direkt efter tekningen i mittcirkeln, men da Kalix kontrar och slanger in pucken pa mal blir den en retur fran annars sa stabilt spelande Cleas Endre, dar Kalix nr 11 Artyom Rasulov kastar sig fram och far in returen i en bage over Endre i kamp med vara forsvarare.

Kalix fick en liten nytandning genom malet och bara dryga minuten senare sa sitter 3-2 pucken efter en trasslig situation runt Bodenkassen.

Nu var det match igen.

12.30 in i forstaperioden sa drabbas hemmalaget av en utvisning pa nr 62 Oliver Schack Blomstedt for charging och Kalix far chansen i powerplay, trots bra tryck sa lyckas vi freda varat mal och reder ut utvisningen.

Med mindre an 2 minuter kvar av perioden for vi da chansen i powerplay for andra gangen i matchen, men tyvarr sa ville det sig inte och stallningen forblir 3-2 fram till pausvilan. Skotten i forsta: 12-7 till hemmalaget.

Andra perioden borjar i spel 5-4 och vi flyttar direkt ner spelet i Kalix zon, hemmaspelarna trampar upp ett bra tempo och trots att utvisningen kommit till anda for Kalix sa for vi spelet. 3.28 in i andra perioden drar Kalix pa sig ytterligare en utvisning och den har gangen sa kom utdelningen efter ett riktigt snyggt spel fran blalinjen av Max Palholm ner till hornet dar Ville Sandberg star, Ville hittar i sin tur snabbt in till “Sasse” i slottet som stenhart trycker in sitt andra mal for kvallen, 4-2 till Boden!

Marcus Sandstrom verkade vara namnet i afton, for nar klockan visade 08.16 sa blir han utvisad 2 min for tripping, men grabbarna reder utan storre problem ut det hela och nastan direkt som vi blir fulltaliga sa skapar vi en malchans som dock blir fruktlos pa grund av lite slarv.

Spelet jamnar nu ut sig lite mer och Kalix kommer allt mer tillbaka i matchen spelmassigt.

Vi drabbas av var tredje utvisning for kvallen da Kevin Loppatto aker ut 2 min for slashing. Och annu en gang sa reder hemmalaget ut det, mycket tack vare nr 41 Robert Bergdahl som direkt visade vagen med stenhart jobb i det numerara underlaget.

Endre ar snabb som en kobra

16.48 in i andra perioden sa ar Kalix nara en reducering nar dom kastar en puck mot mal och en av deras spelare ar i stort sett fri med var mur, forlat malvakt, Claes Endre och styr pucken pa mal. Men Endre ar givetvis dar och raddar.

Vi tar aterigen befalet over matchen, pressar tillbaka Kalix och ar nu mycket nara 5-2 genom ett par riktigt farliga malchanser innan Kalix lyckas lyfta ut pucken ur zon, dock var det sa pass mycket lyft i pucken att den tar i resultattavlan och tekningen forlaggs i bortalagets zon.

19.38 kommer periodens sista malchans da Marcus Sandstrom for in pucken i anfallszon och droppar bak den till Ville Sandberg som driver in mot mal fran hoger, men Carlsson i Kalixmalet raddar och vi gar till paus med resultatet 4-2 pa tavlan. Skotten i andra perioden: 14-7 till hemmalaget.

Efter drygt 3 minuter i tredje perioden sa skapar vi en farlig malchans som dock inte resulterar i nagot mal, men det uppstar lite heta kanslor efter avblasning och det blir utvisning for bagge lagen, Kalixspelaren som startade braket fick 2+2 och det betyder powerplay for hemmalaget.

Spelet i PP stamde inte alls den har gangen och nar Kalix val blev fulltaliga sa var spelet ratt boljande men med en liten fordel for oss.

09.46 gor Tommy Wargh sitt andra mal och sitt tredje poang for kvallen

Vi vander spelet och driver in hart i Kalix zon och far pucken mot mal, val dar ar vi numret storre an vara motstandare och kan gora 5-2. Bara 18 sekunder senare faststaller Oliver Schack Blomstedt slutresultatet till 6-2 genom ett liknande mal och aven har star Tommy Wargh for ett assistpoang. Skotten i sista perioden: 10-3 till hemmalaget.

Anmarknings vart:
Vart powerplay var 40% och boxplay 100% !!!

Stort tack till alla som kom till hallen och bidrog till den harliga stamningen. Nu vantar nasta hemmamatch 20/10 nar vi tar emot Ostersunds IK. Innan dess ar det dags for bortamatch mot Kiruna IF pa onsdag.

Kvallens matchsponsor Dackteam utsag basta spelare i bada lagen – Kalix #25 Jesper Juntto och Bodens #28 Marcus Sandstrom. Foto: Christer Hagglund.

Boden Hockey – Kalix HC 6-2
(3-2, 1-0, 2-0)
Malskyttar Boden Hockey:
Marcus Sandstrom x2, Tommy Wargh x2, Anton Toolanen, Oliver Schack Blomstedt
Malskyttar Kalix: Artyom Rasulov, Nicholas Nuuttila
Skott: 36-17 (12-7, 14-7, 10-3)
Utvisningar BHF: 6×2 min KHC: 7×2 min
Domare: Mikael Hedberg
Publik: 1109 personer

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom