1 poang med hem

Vinst i fredags senast mot Kalix hemma i Bjorknashallen. Nu hade laget begett sig upp till Kiruna for nasta match mot Kiruna IF.

Kiruna satte press direkt i den forsta inledande minuten av matchen, och fick ocksa chans i powerplay efter endast tva minuter. Kiruna kunde dock inte ta vara pa den chansen. Det var sa klart tufft for oss att inleda matchen i numerart underlage, men vi jobbade oss tillbaka sakta men sakert och borjade satta press mot Kirunas mal.

Matchen fortsatte i ett riktigt bra tempo, med manga tacklingar och mycket skridskoakning, en underhallande forsta period utan tvekan.

Det var dock vi som skulle ta ledningen efter ca 19 minuter, genom en brytning och kontring fran mittzon som ledde till att Felix Dahlroth fran mitten av banan kunde stanka dit pucken, assisterad av Christian Nyman. 0-1 var ocksa resultatet nar vi gick in till pausvila.

Den andra perioden oppnade inte riktigt i samma fina tempo som i den forsta. Men spelet var jamnt och lagen kontrade at bada hall. Matchen hade ocksa blivit aningen grinigare, och hettan steg allt mer. Efter ca 5 minuter var dock Kiruna framme och kvitterade till 1-1 och matchen var aterigen i likalage.

Spelet fortsatte och matchen var fortsatt jamn med mycket kanslor. Detta ledde ocksa till att Kiruna fick sin tredje chans i numerart overlage, och de tog ocksa ledningen med 2-1 efter ca 13 minuter. Efter malet behovde vi lite av en nytanding. Det fick vi ocksa da vi strax darefter fick chansen i numerart overlage. Vi kunde dock inte fa in kvitteringen men ett numerart overlage var precis det som behovdes da vi pressade tillbaka Kiruna allt mer i slutet av perioden. Nar ljudsignalen ljod for den andra perioden var Kiruna dock i fortsatt ledning och en nagelbitare vantade i den tredje perioden.

I den tredje perioden oppnade vi starkast och stormade mot Kirunas mal direkt fran start. Kiruna kom lite pa efterkalken och drog ocksa pa sig en utvisning, som ocksa skulle straffa sig. Efter 5:52 tog vi vara pa det numerara overlaget och kvitterar till 2-2 genom Kevin Loppatto som prickskot in pucken i mal.

Matchen fortgick och vi hade en rad chanser i den forsta halvan av den tredje akten. Bland annat ett bortdomt mal. Kiruna kom dock tillbaka en aning och spelet jamnade ut sig. En jamn sista halva resulterade i likastallning och nar ljudsignalen ljod vantade sudden death i spel 3 mot 3.

3 mot 3 och sudden ar alltid lika spannande da det oftast bjuds pa farliga kontringar och malchanser. Nar overtiden val borjade tog vi tag i taktpinnen direkt och hade puckinnehav nast intill hela tiden och skapade en rad vassa chanser. Men pucken ville inte leta sig in och matchen overgick till straffar, dar Kiruna sedan kunde avgora matchen och ta den extra poangen.

Nasta match ar nasta torsdag mot SK Lejon pa bortais.

Kiruna IF – Boden Hockey 3-2 (GWS)
(0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Malskyttar Boden Hockey:
Felix Dahlroth, Kevin Loppatto
Malskyttar Kiruna IF: Herman Astrand, Calle Kjallstrom, Anthony Paskaruk
Skott: 28-31 (5-10, 15-9, 6-11, 1-4, 1-0)
Utvisningar BHF: 9×2 min KIF: 8×2 min
Domare: Filip Bohm
Publik: 680 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom