Infor matchen: Boden Hockey vs. SK Lejon

Imorgon moter vi SK Lejon i Skelleftea Kraft Arena.

Morgondagens motstandarlag hittar vi just nu pa jumboplats i tabellen med 3 inspelade poang. De har varit nara i nagra matcher, dar det bland annat hade hang pa Pitea i tredje perioden senast, men dar Pitea sedan slutligen lyckades dra ifran. De har aven vunnit efter straffar mot Teg och spelat oavgjort mot Ornskoldsvik. Det ar en jamn serie dar alla slar alla!

Vi mottes pa forsasongen dar vi gick segrande ur bataljen med 8-0. Det ar historia nu och vi kan inte vanta oss nagonting annat an en fartfylld och intressant match pa bortais, dar det galler att vara pakopplade fran start och spela vart spel i 60 minuter.

Tabellen ar en rysare i dagslaget

Teg toppar tabellen pa 15 inspelade poang, med en match mer spelad an oss, som ligger pa andraplats med 13 inspelade poang, lika manga som Ostersund. Sedan hittar vi Pitea pa fjardeplats med 12 poang. Allt detta kan givetvis kastas om en aning, redan ikvall, da bade Pitea och Ostersund spelar.

Hemsidan slog en pling till Bodensonen och tillika hemvandaren Felix Dahlroth som direkt i inledningen har visat Bodenpubliken (och vara motstandare) vilken spelskicklig back han ar.

Hej Felix!
6 spelade matcher hittills, kan du hjalpa oss att summera inledningen. Hur tycker du att det har gatt? Vad har kants bra och vad vill vi forbattra?
Jag tycker att vi har startat bra, lite upp och ner men sa ar det alltid i borjan. Spelet med puck har varit valdigt bra, vi loser svara situationer med snabba pass och kommer ut ur egen zon med fart. Sen det som vi vill forbattra ar att vinna mer puckar i egen zon, stanga ner motstandarnas spel snabbt och effektivt.

Du har startat sasongen lysande och bland annat statt for 7 poang hittills. Redan efter 6 omgangar ar det 2 poang mer an under dina 17 matcher i Pitea forra sasongen. Vad tror du det beror pa?
Svart att saga men jag trivs valdigt bra i laget och kanner mig trygg med vart spelsystem, det passar mig bra. Jag vagar spela mitt spel. Sen sa har man valdigt bra medspelare som gor det enkelt att lira.

Vi borjade serien med att ha valdigt tatt mellan matcherna, nu har det lugnat ner sig lite och nar pucken slapps imorgon a spelade vi senast for 8 dagar sedan. Ar det nagonting speciellt ni har agnat er at pa traningarna under det lite langre “uppehallet”?
Vi har haft lite extra fokus pa hur vi ska jobba i forsvarszonen, annars sa har vi gnuggat pa som vanligt.

Vi moter SK Lejon pa imorgon. Vad vet vi om dem och vad kommer att kravas for att barga 3 poang?
Ett hart jobbande lag som spelar for varandra med nagra spetsspelare. Vi maste vara pa ta fran start och gora vart jobb. Gor alla sitt jobb sa kommer det inte vara nagra problem, da blir det en rolig torsdagskvall.

Sist men inte minst, vem i Bodentrojan blir forst att nata i Skelleftea Kraft Arena imorgon?
Da maste jag nog saga Viktor Sandberg, han har haft ett ruggigt vasst skott de senaste dagarna!

Tack Felix och lycka till!

Matchen kan du se har:
SK Lejon – Boden Hockey

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom