Komfortabel seger i Skelleftea

Efter en veckas uppehall var det dags for match igen. Denna gang begav sig laget soderut for att ta sig an tabelljumbon SK Lejon.

Nar pucken slapptes var det ingen tvekan om vem som skulle ta tag i taktpinnen fran start, da vi direkt borjade pressa Lejon i deras zon. Dar stannade vi ocksa. Under den forsta perioden bodde vi i princip i Lejons zon, och hade aven chans i numerart overlage tidigt under perioden. Men Lejons malvakt stod upp bra och spikade igen med ett par vassa raddningar, pucken ville inte leta sig in helt enkelt. I slutskedet av perioden kunde Lejon dock sticka upp en aning da de fick chans i numerart overlage, men utan nagra farligheter och vi gick in i pausvila med stallningen 0-0.

Den andra perioden oppnade vi i samma favor, och agde pucken mestadels under forsta halvan. Men vi kom mer och mer in i Lejons tempo och tappade fokus en aning. 13:54 tar da Lejon ocksa ledningen med 1-0. Spelet fortsatte och efter Lejons mal vaknade vi till liv igen, och Sebastian Huczkowski kvitterade till 1-1 bara 4 minuter senare. Vi borjade komma in mer och mer i vart eget spel, och det marktes att kvitteringen gav annu mer energi. Med endast 10 sekunder kvar av perioden tog vi ocksa ledningen med 2-1, nar Max Palholm rappt stal pucken av en Lejonspelare och helt fri la in pucken, kyligt, bakom Lejonmalvakten. Grabbarna kampade pa riktigt bra, vande distinkt underlaget och vi gick till paus med 1-2 ledning.

I den tredje och sista perioden kom vi ut och fortsatte kontrollera matchen. Efter ca 6 minuter okade vi ocksa pa ledningen till 1-3 i numerart overlage, da Henri Tamminen snyggt skot in pucken pa volley efter en studsande retur. Vi fortsatte att styra och stalla pa isen och det sag valdigt stabilt ut. Tva numerara underlagen stallde dock till en aning under perioden men vi holl oss samman och Pavel spikade igen kassen. Nar matchen narmade sig sitt slut, sa okade vi aterigen pa ledningen med endast 12 sekunder kvar av matchen, da Kevin Loppatto skickligt fick in pucken, mitt i den oppna kassen, med en backhand.

Sammanfattningsvis en stabil match dar vi lyckades vanda underlage och styra matchen dit vi ville for att sedan styra bussen hem med 3 poang.

Nu blir det ytterligare lite mer an en veckas uppehall till nasta match, da vi tar emot serietvaan Ostersunds IK, som ligger hack i hal efter oss i tabellen. Boka redan nu in sondag 20 oktober, da vi tillsammans ska heja fram vara krigare till en ny seger i Bjorknashallen! Vi ses! Alla ska med!

SK Lejon – Boden Hockey 1-4
(0-0, 1-2, 0-2)
Malskyttar Boden Hockey:
Sebastian Huczkowski, Max Palholm, Henri Tamminen, Kevin Loppatto
Malskytt SK Lejon: Gabriel Olsson
Skott: 19-38 (5-11, 6-13, 8-14)
Utvisningar BHF: 5×2 min Lejon: 4×2 min
Domare: Michael Hagg
Publik: 72 personer

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom