Hjaltarnas aterkomst: Roger Akerstrom


ROGER AKERSTROM KOMMER

En ung fjunig 17-aring spelade varen 1985 sin forsta match i SHL for Lulea Hockey. Tjugosju ar och 911 SHL-matcher senare prickade backbjassen in det matchvinnande malet mot Frolunda i ett kokande Scandinavium i den fjarde och sista SM-finalen. Med nagra sekunder kvar av matchen lade sig Thomas Berglund pa pucken i samband med en teckning i egen zon – SM-guldet var klart.

Akerstrom var en fantastiskt duktig back. Rejal, bestamd, brytsaker och levererade med jamna mellanrum langa oppnande uppspel till sina anfallare. Han var ocksa lagkapten under nagra ar. Roger har humor ocksa. Under en period pa 90-talet hade han foljande inspelat pa sin telefonsvarare. “Du har kommit till legenden. Jag kan inte svara just nu. Tala in ett meddelande sa ringer jag upp”.

I dag ar Roger Akerstrom 52 ar och arbetar som bilforsaljare.

Text: Ola Idenstedt

Akerstrom kommer att spela med Luleas Guldlag lordag den 9 november kl 15.30 i Bjorknashallen!

Pa onsdag slapps biljetterna! Lop och kop!
Mer info om biljetter hittar du har.

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom