100 poang i Bodentrojan och derbyvinst!

Ikvall begav sig saval spelarbussen som supporterbussen till grannkommunen Kalix.

Vi far tidigt spela i numerart overlage och dar ar det nara att Kevin Loppatto blir forste man att nata, men Kalix reder ut det och det blir istallet hemmalagets William Fellgard som styr in Caleb Eeftings skott och satter Kalix i forarsatet. Dryga minuten senare lagger var William Dageryd snyggt fram pucken till Christian Petterson som i sin tur hittar fram till Robert Bergdahl framfor kassen, men inget mal denna gang och vi gick till periodvila med 1-0 pa resultattavlan efter en jamn period dar Kalix var nagot vassare.

Aven i den andra perioden far vi tidigt chansen i powerplay, dar ar Marcus Sandstrom narmast att kvittera nar han krigar framfor kassen, men Gustav Griborn i hemmamalet star emot den situationen. 1-1 kommer nar Johan Ceder vinner tekningen i offensiv zon, Tommy Wargh passar over till Sebastian Kauppila som klipper till. Framfor kassen finns Max Palholm som styr in pucken i nat.

Tidigt i tredje perioden tar Kalix ledningen i spel i numerart overlage genom Caleb Eefting och de utokar aven ledningen till 3-1 nar vi lite snopligt far ett felskar i hemjobbet och Edvin Ekstrom i hemmalaget inte gor nagra misstag.

Man of the match

Da kliver Tommy Wargh, som i afton inte bara gjorde sin 100:e utan aven sin 101:a, 102:a och 103:e poang, fram. Han kliver bokstavligt talat fram i offensiv zon, roffar at sig pucken, driver in i banan och klipper till. 3-2 och ater nerv i matchen. Nagot byte senare avlossar aven Wargh ett skott som tar i malramen. Framfor mal finns Anton Toolanen, Sebastian Huczkowski och Johan Ceder som fullkomligt krigar in pucken i mal, med den sistnamnda sist pa pucken, och det var kvitterat!

3-3 star sig bade den tredje perioden, samt forlangningsperioden, ut. I strafflaggningen satter Tommy Wargh pucken i plockhandskrysset, Henri Tamminen lagger in en backhand i nattaket och Claes Endre tar samtliga straffar.

Johan Ceder och Max Palholm stod for 1+1 vardera och Tommy Wargh stod for en 2+2-meny.

Sa aven om matchen borjade lite trevande for var del sa vagrade vi ge oss, vande matchen och fick sedan vanda hemat med 2 skona poang.

– Fjardelinan ar jakligt bra idag. Harren (Sebastian Harila) ar ledande dar, kor over allt och alla och bidrar med energi, sager Tommy Wargh efter matchen.

Det var manga Bodensare i hallen som hejade fram laget ikvall. Till dem vill Tommy Wargh halsa:
– Ni ar ett extra stod och hjalper oss pa isen. Det ar alltid roligt att spela infor er!

I och med dagens seger avancerar vi till en andraplats i tabellen. Nasta match spelas redan pa lordag, da vi beger oss till Umea for att ta oss an Teg.

Kalix HC – Boden Hockey 3-4
(1-0, 0-1, 2-2, 0-0, 0-1)
Malskyttar Boden Hockey:
Max Palholm, Tommy Wargh, Johan Ceder, Tommy Wargh (GWS)
Malskyttar Kalix HC: William Fellgard, Caleb Eefting, Edvin Ekstrom
Skott: 28-37 (11-11, 7-12, 7-10, 3-3, 0-1)
Utvisningar BHF: 3×2 min KHC: 5×2 min
Domare: Michael Hedberg
Publik: 1204 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom