Vivienne Koh från Singapore flyttade till Boden för de stora möjligheterna i spe…

Vivienne Koh från Singapore flyttade till Boden för de stora möjligheterna i spelbranschens framväxt. När det rätta jobbet dök upp var tajmingen perfekt.
Vivienne Koh, 33, är Bodens Business Parks senaste tillskott och jobbar deltid som utbildningsledare för den nystartade YH-utbildningen webbutvecklare/e-handel. Utbildningen är en del av Boden Gamecamp och håller till i “Nybygget”, en kreativ smältdegel för Bodens tillväxtbranscher. Vid sidan om driver hon det egna spelföretaget Cafiend. Hon har ett par idéer på gång som först ska ges ut som brädspel och framöver även som tv-spel och VR-spel.
– Det var egentligen det som var huvudanledningen till att jag ville flytta hit från första början, säger Vivienne.
🖥
Sommaren 2018 var Vivienne en av deltagarna på Valkyrie Jam på Peetgården i Sävast tillsammans med 11 andra kvinnor från spelbranschen. De satt vid datorerna och skapade spel tillsammans hela dagarna.
– Från början skrek jag typ att jag inte vet något om spel och en massa andra dumheter. Jag kände mig som en total noob. Men under de tio dagarna förstod jag att jag ju har jobbat i spelbranschen i tio år, jag kan det här. Det gav mig självförtroende, säger Vivienne.
På en Valkyrieträff efteråt mötte hon Mattias Bergqvist, affärsutvecklare på Boden Business Park, och han berättade om spelbranschens utveckling i Boden.
– Allt verkade verkligen häftigt och det fanns så stora möjligheter. Eftersom det inte finns så mycket än så är det en bra chans att få igång saker och ting direkt från starten.
🖥
Efter ett besök på parken i januari köpte Vivienne och hennes fru Nickole ett radhus i Södra Svartbyn och Vivienne flyttade hit från Stockholm.
Som av en händelse dök tjänsten som utbildningsledare upp och Vivienne passade som handen i handsken.
– Tajmingen var nästan för perfekt, säger hon.
Läs hela reportaget på boden.se/narhetsliv

📸 @fotographicsweden
@bodenbusinesspark @indiespelutvecklare @cmeducations @sunderbyfolkhögskola
#närhetsliv #bodenbusinesspark #webbutvecklare #e-handel #indiegames #utbildning #spelutveckling #gamedeveloper #boardgames #cafiend #valkyriejam #bodengamecamp

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot narhetsliv

Källa: Närhetsliv Boden, Boden