Boden Hockey vs. Kiruna AIF – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Så är det dags för den allra sista matchen i grundserien säsongen 2019/2020.

Imorgon, onsdag, beger vi oss till gruvstaden Kiruna för att ta oss an ett av de två Kiruna-lagen, denna gång Kiruna AIF.

Morgondagens motståndare är i streckstrid och spelar för livsviktiga poäng för att ta sig vidare till AllEttan efter jul – Någonting vi redan är klara för sedan några omgångar tillbaka. Det är faktiskt så att det är Kiruna IF och Kiruna AIF som det står mellan – vilket av lagen kommer att följa med till AllEttan?

Förutsättningarna är som sådana att Kiruna IF just nu innehar den femte och sista platsen till AllEttan, med 26 poäng. De möter Piteå på bortais i den sista omgången. Kiruna AIF har 25 inspelade poäng och mycket sämre målskillnad än stadskollegan, när de möter oss på hemmais.

– Vi vill fortsätta att ha en vinnande trend innan AllEttan. Vi ska vara noggranna med det vi har gnuggat på, försvarsspel och spelvändningar. Vi åker upp, och ska ta 3 poäng, säger Lars “Molla” Molin till hemsidan.

Vi har 35 poäng, med möjlighet att landa på 38 poäng, samma poäng som serieledande Piteå just nu har. Tvåa i tabellen ligger Östersund, även dem med 38 poäng, och på tredjeplats hittar vi Teg med 36 inspelade poäng. Minst sagt en jämn toppstrid och vi går givetvis för att ta med oss samtliga 3 poäng hem imorgon.

Vi kommer senast från en 5-1-seger mot Örnsköldsvik på hemmaplan. Den matchen kan du läsa mer om här och se highlights från här. Kiruna AIF kommer senast från en 5-3-seger mot SK Lejon på bortais.

Lite statistik

Vi leder Penalty Killing-ligan med 91,36 %. Det betyder att i 91,36 % av våra spel i numerärt underläge har vi inte släppt in något mål. Kiruna AIFs PK% är 79,69.

I spel i numerärt överläge har vi gjort mål i 23,88 % av fallen medan Kiruna AIF hittat nätet 23,44 % av gångerna.

Vi har vunnit totalt 55,41 % av alla tekningar, medan Kiruna AIF har vunnit 51,15 % av tekningarna.

Vår målvakt Claes Endre har en räddningsprocent på 92,46 % och har i snitt släppt in 1,7 mål per match. Kiruna AIFs dito Markus Ekholm-Rosén har en räddningsprocent på 89,62 % och har i snitt släppt in 3,58 mål per match.

I morgondagens hemmalag Kiruna AIF hittar vi Cheyne Matheson i topp i den interna poängligan med 14 mål och 5 assist på 13 matcher. Med det leder han även skytteligan i HockeyEttan Norra totalt. En kille att se upp för! I vårt gäng är det fortsatt Max Pålholm som parkerat högst upp i den interna poängligan med 18 poäng på 17 matcher.

Inför morgondagens match saknar vi en del spelare som vilar och beräknas vara åter inför AllEttan. Tråkiga nyheter är dock att Anton Toolanen bröt foten i förra matchen och beräknas vara borta en längre tid.

Glädjande nyheter är att vi lyfter upp juniorerna Rasmus Karhu (målvakt), Filip Lundqvist (back), Calle Behm (back, Luleå J20) och Elias Forsmark (forward).

Matchen kan du se här:
Kiruna AIF – Boden Hockey

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden