Infor matchen: Boden Hockey vs. Kiruna AIF

Sa ar det dags for den allra sista matchen i grundserien sasongen 2019/2020.

Imorgon, onsdag, beger vi oss till gruvstaden Kiruna for att ta oss an ett av de tva Kiruna-lagen, denna gang Kiruna AIF.

Morgondagens motstandare ar i streckstrid och spelar for livsviktiga poang for att ta sig vidare till AllEttan efter jul – Nagonting vi redan ar klara for sedan nagra omgangar tillbaka. Det ar faktiskt sa att det ar Kiruna IF och Kiruna AIF som det star mellan – vilket av lagen kommer att folja med till AllEttan?

Forutsattningarna ar som sadana att Kiruna IF just nu innehar den femte och sista platsen till AllEttan, med 26 poang. De moter Pitea pa bortais i den sista omgangen. Kiruna AIF har 25 inspelade poang och mycket samre malskillnad an stadskollegan, nar de moter oss pa hemmais.

– Vi vill fortsatta att ha en vinnande trend innan AllEttan. Vi ska vara noggranna med det vi har gnuggat pa, forsvarsspel och spelvandningar. Vi aker upp, och ska ta 3 poang, sager Lars “Molla” Molin till hemsidan.

Vi har 35 poang, med mojlighet att landa pa 38 poang, samma poang som serieledande Pitea just nu har. Tvaa i tabellen ligger Ostersund, aven dem med 38 poang, och pa tredjeplats hittar vi Teg med 36 inspelade poang. Minst sagt en jamn toppstrid och vi gar givetvis for att ta med oss samtliga 3 poang hem imorgon.

Vi kommer senast fran en 5-1-seger mot Ornskoldsvik pa hemmaplan. Den matchen kan du lasa mer om har och se highlights fran har. Kiruna AIF kommer senast fran en 5-3-seger mot SK Lejon pa bortais.

Lite statistik

Vi leder Penalty Killing-ligan med 91,36 %. Det betyder att i 91,36 % av vara spel i numerart underlage har vi inte slappt in nagot mal. Kiruna AIFs PK% ar 79,69.

I spel i numerart overlage har vi gjort mal i 23,88 % av fallen medan Kiruna AIF hittat natet 23,44 % av gangerna.

Vi har vunnit totalt 55,41 % av alla tekningar, medan Kiruna AIF har vunnit 51,15 % av tekningarna.

Var malvakt Claes Endre har en raddningsprocent pa 92,46 % och har i snitt slappt in 1,7 mal per match. Kiruna AIFs dito Markus Ekholm-Rosen har en raddningsprocent pa 89,62 % och har i snitt slappt in 3,58 mal per match.

I morgondagens hemmalag Kiruna AIF hittar vi Cheyne Matheson i topp i den interna poangligan med 14 mal och 5 assist pa 13 matcher. Med det leder han aven skytteligan i HockeyEttan Norra totalt. En kille att se upp for! I vart gang ar det fortsatt Max Palholm som parkerat hogst upp i den interna poangligan med 18 poang pa 17 matcher.

Infor morgondagens match saknar vi en del spelare som vilar och beraknas vara ater infor AllEttan. Trakiga nyheter ar dock att Anton Toolanen brot foten i forra matchen och beraknas vara borta en langre tid.

Gladjande nyheter ar att vi lyfter upp juniorerna Rasmus Karhu (malvakt), Filip Lundqvist (back), Calle Behm (back, Lulea J20) och Elias Forsmark (forward).

Matchen kan du se har:
Kiruna AIF – Boden Hockey

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En drom