“Skön start!”

Idag var det äntligen dags för AllEttan-premiären. Den spelades i vår hemmaborg inför 1134 glada åskådare. 

Båda lagen visade upp fart och fläkt i den första perioden, med något fördel Boden. Det var också så att Kiruna drog på sig de två första utvisningarna, vilket gav vårt hemmalag vind i seglen. Tiden 09.26 satt ledningsmålet, när Christian Pettersson vann tekningen, Petter Sundqvist la bak pucken till Tommy Wargh som avlossade skott och slitvargen Christian Pettersson fanns framför kassen och la pucken i nät till hela hallens stora förtjusning.

Det innebar alltså 1-0 på resultattavlan, vilket stod sig perioden ut, även om vi tiden 17.27 hade en puck som dansade på mållinjen, men domare Andersson som stod nära målet signalerade tydligt att pucken aldrig var inne, vilket säkert var korrekt bedömt.

Kiruna IF hade spottat i nävarna under periodpausen och kom ut något piggare. Spelet böljade fram och tillbaka med två vilt krigande lag. Båda lagen fick varsin chans i spel i numerärt överläge, där Bodens kapten Sundqvist var närmast att näta, men mittakten förblev mållös.

Men tidigt i den andra perioden, i spel i numerärt underläge för vårt hemmalag, var Kapten Sundqvist framme igen, krigade lös pucken och hade halvt friläge. Jesper Eriksson i bortakassen var med på den pucken, men på returen fanns Sebastian Harila som la in pucken retfullt till ställningen 2-0, i boxplay.

Det fanns bud på fler mål i matchen, bland annat när Robert Bergdahl fick iväg ett riktigt kanonskott som dock träffade kryssribban. Även Kiruna hade en ramträff lite senare i perioden. 3-0 kom slutligen efter endast 4 sekunders spel i 5 mot 4, när Christian Nyman tekade, Kapten Sundqvist återigen la bak pucken till Tommy Wargh som sköt, och Sebastian Huczkowski riktigt snyggt styrde in pucken bakom Jesper Eriksson.

3-0 blev resultatet för några veckor sedan när vi tog emot Kiruna IF. 3-0 blev resultatet även idag. 

Det var en riktig laginsats, inte minst med vår trygga sista utpost Claes Endre som höll nollan.

Återigen kul att se juniorerna ta för sig. I dagens match saknade vi Johan Ceder, Marcus Sandström, Kevin Loppatto och Anton Toolanen. Juniorerna som visade framfötterna var Calle Behm, Elias Forsmark och debuterande Alexander Wallin.

Inför matchen hyllades Viktor “Ville” Sandberg för att ha spelat flest matcher i Boden-tröjan. Hemsidan fick en kommentar om dagens premiärseger av just honom efter matchen:
– Skön start! Viktigt att börja med 3 pinnar. Vi gör väl en helt okej match. Defensivt är vi stabila, vi kan väl lägga dit någon puck till tycker jag, men 3-0 får vi vara nöjda med.

Andra namn som stack ut var annars Sebastian x3.
Två nätade – Sebastian Harila och Sebastian Huczkowski,
och den tredje – Sebastian Kauppila – blev utsedd till matchens lirare av matchsponsorn Bodens Energi. I bortalaget utsågs målvakten Jesper Eriksson.

Kapten Sundqvist var också en, av många, som visade vägen. Idag stod han för 3 assist.

Nu laddar vi om för returmötet på måndag i Kiruna.

Boden Hockey – Kiruna IF, 3-0
(1-0, 0-0, 2-0)
Målskyttar Boden Hockey:
 Christian Pettersson, Sebastian Harila, Sebastian Huczkowski
Skott: 32-20 (11-6, 9-6, 12-8)
Utvisningar BHF: 6×2 min KIF: 7×2 min
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 1134 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm