Boden nollade KIF, igen

Ikväll spelades returmötet mellan Boden Hockey och Kiruna IF. Denna gång i Lombia Ishall. 

Första perioden började även denna gång med fart och fläkt åt båda håll. Periodens bästa lägen hade Oliver Schack-Blomstedt, först när han blev frispelad av Robert Bergdahl som hade roffat åt sig pucken i mittzonen och på ett smart sätt fick fram den till Blomstedt. Andra gången var det Blomstedt själv som roffat åt sig pucken, men Otter i målet lät sig inte överlistas inledningsvis.

Matchens första utvisning drabbar Boden, men vårt boxplay pallar trycket, samtidigt som Claes Endre spelade fenomenalt och redan i inledningen stod för några riktigt vassa räddningar. Vi byggde upp ordentlig press i Kirunas försvarszon i slutet av en första perioden, men Kiruna spelade uppoffrande och täckte en hel del skott. Perioden slutade mållös.

Tidigt i andra perioden är det vår tur att få spela med en man mer på banan. Redan när utvisningen var avvaktande och vi spelade i 6 mot 5 var det nära att vi tog ledningen, då genom en stark Sebastian Harila som bröt igenom, men inget mål denna gång eller i det efterföljande powerplay-spelet. Däremot när Kiruna just blivit fulltaliga och vi fortsatt etablerade tryck så skottsköt Tommy Wargh mycket listigt fram till helt friställda Petter “Sunken” Sundqvist som tryckte in pucken till 1-0.

Boden var spelförande i majoriteten av perioden. Även 2-0 kommer. Denna gång i powerplay, när Christian Nyman bakom kassen kyligt hittade fram till Sebastian Huczkowski som direktsköt in pucken i nät.

Sedan blev det känslor. Det börjar med att Bergdahl och Metsola råkar i luven på varandra. Sådär fortsätter det i några minuter och till sist sitter en hel drös spelare på botbänken i vardera lag. Trots powerplay för Kiruna var det Christian Nyman som hade bäst läge att näta. Det blir dock inga fler mål i perioden och vi gick till den andra periodvilan med 0-2 på resultattavlan.

Kiruna IF rivstartar den tredje perioden med några vassa lägen i spel i numerärt överläge, men Claes Endre är som vanligt snabb som en kobra och helt omutlig denna afton. Istället är det vi som gör 3-0 när Henri Tamminen tar hand om sin egen sargretur. Vi gör även 4-0 genom Christian Pettersson i öppen kasse innan hesa Fredrik ljöd för sista gången denna afton.

Det går att lyfta många då det som vanligt var en gedigen laginsats som grundade för segern, men för att nämna några så höll återigen Claes Endre nollan och kapten Sundqvist var även ikväll framme och visade vägen, denna gång med 1+1.

Nu har vi ett litet speluppehåll fram till 11-12/1 då vi åker till Stockholm och tar oss an Väsby och Vallentuna. Nästa hemmamatch spelas 15/1 när Piteå gästar oss.

Kiruna IF – Boden Hockey, 0-4
(0-0, 0-2, 0-2)
Målskyttar Boden Hockey:
 Petter Sundqvist, Sebastian Huczkowski, Henri Tamminen, Christian Pettersson
Skott: 35-36 (14-8, 5-16, 16-12)
Utvisningar BHF: 11×2 min, 5 min + Game KIF: 9×2 min
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 1165 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm