Boden Hockey vs. Borlänge HF – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Dags för säsongens första riktiga hockeyhelg i Björknäshallen där vi börjar med att möta Borlänge HF på lördagen.

Borlänge har de senaste säsongerna etablerat sig som ett riktigt topplag i HockeyEttan-sammanhang och hittills verkar inte den här säsongen bli något undantag.

Vad vet vi om Borlänge?

De började AllEttan med att vinna med 3-2 mot Väsby på hemmaplan. När det var dags för returmöte på bortais så förlorade de med 3-2, vilket även blev resultatet i förlusten mot Hudiksvall. Utöver det så har de tagit 6 poäng mot Östersund och vunnit mot Vallentuna med 7-5.

– Borlänge har startat serien bra. Det är ett jämnt lag med en förstakedja som sticker ut med bland annat Markus Persson som hittills har hunnit med 7 mål och 5 assist på 6 matcher. Det är ett spelande lag, där vi måste vara på tårna, säger huvudtränare Lars “Molla” Molin inför matchen.

Borlänge återfinns just nu på en andraplats i tabellen med 12 inspelade poäng på 6 matcher. Vi har spelat 5 matcher och innehar 10 poäng. Morgondagens match blir alltså ett riktigt toppmöte i vår hemmaborg, där otroligt viktiga poäng står på spel för just toppstriden. Vi hoppas därför att just DU kommer till Björknäshallen och hejar fram vårt gäng mot en seger.

Statistik

Borlänge är vassa i special teams (powerplay och boxplay). Vi har samtidigt också ett vasst boxplay, men det finns mer att hämta från vårt powerplay, vilket vi hoppas ska lossna redan imorgon.

Borlänge har vunnit 53,89 % av sina tekningar och leder tekningsligan i AllEttan Norra med den statistiken. Vi ligger hack i häl och har vunnit 53,04 % av tekningarna.

Vad gäller målvaktsspelet hittills så är vi bäst i ligan, där vår Claes Endre har en räddningsprocent på 94,63 % och har i genomsnitt släppt in 1.59 mål per match. Borlänge hittar vi på femte plats med 92,08 i räddningsprocent och 2.67 insläppta mål per match.

Läget i truppen

Vi har tränat på bra i veckan och har förutom Anton Toolanen (skadad) och Oliver Schack Blomstedt (sjuk) full trupp att tillgå.

Här nedan kan du se en intervju med #80 Henri Tamminen inför helgens matcher.

Nedsläpp kl 16.00, lördag.
Vi ses i Björknäshallen!

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden