Boden Hockey vs. Tegs SK – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Imorgon, onsdag, går Fastighetsägarnas match av stapeln. Har du inte hämtat dina biljetter ännu är det verkligen dags nu!

Bodens fantastiska fastighetsägare bjuder sina hyresgäster på hockey!

Hyresgäster hos Bodenbo, Wiksténs Fastigheter, Lundströms Fastigheter, Tallkvistens Fastigheter och Sundbergs Fastigheter hämtar sina biljetter på respektive servicekontor. Hyresgäster hos Hemåt hämtar sina biljetter på Boden Hockeys kansli och hyresgäster hos Bäckmans Fastigheter får sina biljetter i brevlådan.

Tegs SK är morgondagens motstånd

Umeågänget är en känd bekantskap. Vi har ju spelat samma grundserie som dem i tre säsonger nu, men det är första gången under dessa tre säsongerna som de också spelar i AllEttan – det första steget i kvalet mot Allsvenskan.

Så sent som för två säsonger sedan kom de faktiskt ordentligt sist i HockeyEttan Norra med endast 2 vinster efter ordinarie tid. Andra bullar har det varit i år, där de slutade som trea i tabellen innan jul och faktiskt hade häng på grundseriesegern i sista omgången.

AllEttan har startat lite tyngre för dem där de just nu innehar 6 poäng efter 7 spelade omgångar. Det började med två storförluster mot Hudiksvall med 8-1 och 6-2 och sedan en 2-0-förlust mot Östersund i de tre inledande omgångarna. Efter det har de kommit igång och förutom en uddamålsförlust mot Kiruna IF så har det sedan blivit poäng mot både Piteå och Väsby och slutligen körde de fullständigt över Vallentuna på hemmaplan med 8-2. De har onekligen hittat formen och målskyttet.

Anton Tano, Sebastian Manberg och Elias Edström bildar en fruktad kedja, där den sistnämnda är åter från skada, efter att ha missat inledningen. De hade välmeriterade Marcus Jonsson i truppen, som bland annat hade 9 raka säsonger i Allsvenskan med Björklöven och Västerås. Han har nu lämnat truppen och spelar i EIHL med Glasgow Clan. Ytterligare en förändring sedan senast vi mötte dem är att tränare Patrik Rainersson har fått lämna och ersatts av materialaren Mattias Lund, som tränade Vännäs HC ifjol.

Tillsammans mot ytterligare segrar!

Efter våra inledande tre raka segrar så har det gått lite troll i målskyttet under en veckas tid, innan det sedan vände under söndagen där vi välförtjänt tog en 3-1-seger mot överraskningslaget i AllEttan Norra såhär långt –  Lindlövens IF.

Vi har en storspelande målvakt i Claes Endre som gång på gång radar upp räddningar och alltid ger oss chansen att vinna matcherna. Nu gäller det att vi fortsätter få in pucken framåt, är ödmjuka och noggranna, samtidigt som vi håller oss ifrån utvisningar. Då är känslan att det kan bli en riktigt rolig afton tillsammans i Björknäshallen imorgon, onsdag.

Vi hoppas att just DU kommer till hallen och bär fram vårt hemmalag. Sprid ordet, ta med dig familj, vänner, arbetskollegor och studiekamater. Tillsammans fyller vi hallen till bredden och går för revansch mot Tegs SK och mot ytterligare kliv i tabellen och toppstriden.

Tabellen

Tabellen är fortsatt jämn där vi i allra högsta grad är med i racet om toppstriden. Vi har 13 inspelade poäng, vilket just nu betyder en fjärdeplats i tabellen, där vi förvisso har spelat 7 matcher och vissa lag har spelat 8 matcher.

Upp till en tredjeplats skiljer det bara 1 poäng, samtidigt som det också bara skiljer 4 poäng ner till sjundeplatsen som Piteå innehar med 8 spelade matcher. Teg å sin sida har också oerhört viktiga poäng som står på spel där de med dagens niondeplats i tabellen missar Play Off-plats, men har samma poäng, med sämre målskillnad, som Vallentuna på en åttondeplats (tillika sista platsen till Play Off) och bara är 3 poäng bakom sexan Östersund och sjuan Piteå.

Summa summarum: Morgondagens kamp blir oerhört viktig för båda lagen.

Lars “Molla” Molin, huvudtränare Boden Hockey:

Hur är läget i truppen?
– I morgondagens match är Tommy Wargh tillbaka. Vi saknar tyvärr Ville Sandberg (skada), efter en kollision i söndagens match. Junioren Alexander Wallin är också med. Annars samma trupp som i helgen, där både juniorerna Calle Behm och Filip Lundqvist är med.

Vad tar vi med oss från helgen som var och tankar inför fortsättningen?
– Vi tar med oss intensiteten från helgen. Vi ska även fortsätta ta mycket skott och skapa lägen. Nu har vi 4 matcher på de kommande 8 dagarna. Vi biter ihop och jobbar på.

Vad kommer krävas i morgondagens match mot just Teg?
– De har en förstafemma som vi måste ha koll på. De har ett rätt rörigt spel och det gäller för oss att jobba nära dem. Det tycker jag att vi har gjort de här senaste matcherna och varit intensiva, så det ska vi fortsätta med.

Vi ses i Björknäshallen, nedsläpp kl 19.00.

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden