Inför matcherna: vs. Östersunds IK & Hudiksvalls HC

“Det går fort i hockey”, som man brukar säga och det gör det verkligen i AllEttan där matcherna duggar väldigt tätt. Våra grabbar är på bortaturné igen den här helgen.

Efter 2 sköna segrar så är det en bortaturné i helgen som gäller, där första stoppet är i Östersund på lördag och därefter väntar Hudiksvall på söndag.

Östersund, som vann Hockeyettan Norra 1 poäng före Piteå och 5 poäng före 3:an Teg, har vunnit 1 av sina 3 senaste matcher. Samtliga av dessa lag har vi just nu bakom oss, men vi vet av erfarenhet att ÖIK är ett tungt lag att möta. I grundserien vann vi hemma mot dem med 2-1, dock tog dem revansch på oss när vi spelade borta i Östersund, så det står alltså 1-1 i matcher just nu. Vem som drar det längsta strået på lördag återstår att se.

– Det blir en tuff bortaturné, mot ett serieledande Hudiksvall och mot Östersund som just nu bara ligger några poäng bakom oss. En viktig match redan på lördag där vi ju tidigare under säsongen har vunnit varsin match. Det har varit jämna matcher och det blir intressant att börja med den matchen redan under lördagen, säger Lars “Molla” Molin till hemsidan.

Söndagens motståndare Hudiksvall har vi inte mött sedan förra säsongen. HHC har verkligen lyckats vrida om startnyckeln i AllEttan, från att ha varit ett lag som haft svårt att göra mål så har man nu verkligen hittat rätt i det området. Så att det blir en riktigt tuff nöt att knäcka är det inget snack om.

Men något vi skall ta med oss är att vi bara har släppt in 14 mål, det är överlägset bäst av alla i AllEttan Norra. Lägg där till en storspelande Endre mellan stolparna så kan vi nog räkna ut att Hudik kommer få det svårt att lyckas med offensiven.

I torsdags kunde vi presentera en förstärkning på forwardssidan i form av Artyom Rasulov. Han är med redan i helgen.
– Han gjorde sin första träning igår. Han har en bra skridsko- och klubbteknik och tycker att det är jätteroligt att vara här, avslutar “Molla”.

Helgens matcher kan du se via länkarna nedan:
ÖIK – Boden Hockey, lördag kl 16.00
HHC – Boden Hockey, söndag kl 16.00

Skribent: Dennis Eliasson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden