Boden krossade serieledande Hudiksvall – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Idag var det dags att möta serieledarna i AllEttan Norra, på deras hemmaplan där de inte hade förlorat en enda match efter ordinarie speltid såhär långt efter jul. 

Det var också Hudiksvall som tog tag i taktpinnen i den första perioden och gjorde 1-0 när de tog reda på pucken efter ett felpass. Adam Byström Johansson blev sedan serverad en passning av sin lagkamrat Markus Kinisjärvi och kom fri. Han stod för ett kliniskt och helt otagbart avslut och de högra kryssmaskorna fick smaka puck.

Vi klarade sedan av ett spel i numerärt underläge och hade därefter några möjligheter till kvittering, där bland annat Marcus Sandström hade ett bra läge mitt i slottet och Jesper Ylivainio, i spel 5 mot 4, försökte lura bort Oliver Tornerefelt i hemmakassen, men han stod pall.

Det var ändå Hudiksvall som hade mest puckinnehav i den första perioden och var där lite bättre än oss, men utan att riktigt skapa några fler jättevassa lägen.

I den andra perioden tog vi över 

Efter periodvila kom vi ut och bet oss in i matchen mer och mer. Hudikövertaget från den första perioden var redan i inledningen som bortblåst och den första halvan av mittakten bjöd mer på böljande spel åt båda hållen.

Tiden 8.56 tvingades Per Ljusteräng i hemmabåset ta Time Out, men det var vi som kom starkast ut efteråt. Direkt vid nästa tekning har vi ett skott som träffar utsida målram, som uppföljs av ett riktigt lurigt skott från Petter Sundqvist på backplats någon minut senare. Ytterligare lite senare kämpar sig Marcus Sandström till ett friläge, men är något upphakad och störs, dock inte tillräckligt mycket för utvisning eller straffslag enligt rättskiparen och efterföljande retur är också Jesper Ylivainio hungrigt med på. Inget mål denna gång.

Bodenspelare flög lite till höger och vänster under dagens match, men i det här viktiga skedet i matchen var det istället Hudiksvall som fick lira powerplay. Vi klarade av det riktigt bra och det var faktiskt vi som, med en man mindre på banan, hade den farligaste chansen med Christian Nyman, Marcus Sandström och Sebastian Kauppila inblandade.

Men så tiden 17.53 kommer kcvitteringen, efter att Johan Ceder spelat in till Max Pålholm framför kassen som i sin tur, riktigt läckert, spelar bakåt till Sebastian Huczkowski, som klipper till. 1-1 på resultattavlan och pucken släpptes i mittzonen. Då dröjer det bara 45 sekunder för Jesper Ylivainio att visa upp riktig klass, och även han med ett kliniskt avslut hittade exakt samma maskor som Hudiksvalls målskytt hade inlett matchen med.

Schack Matt

I den tredje perioden och med 1-2 på resultattavlan kunde man förvänta sig ett hungrigt och kvitteringsjagande Hudiksvall, men istället är det vi som lite utav punkterar matchen när Oliver Schack Blomstedt driver upp på kanten och avlossar, även han, ett kanonskott som hemmakeepern får släppa in bakom sig. 1-3 tiden 05.06 i den tredje perioden.

Det var vid det läget mycket hockey kvar att spela, men det krävdes bara 19 sekunder för oss att utöka till 1-4 när Christian Nyman spelar fram till en omarkerad Alexander Wallin som hänger dit sitt första mål i Bodentröjan och fastställer slutresultatet.

Hudiksvall ledde serien inför dagens match och man får väl säga att 1-4 slutligen var rättvist och en oerhört skön och viktig seger. Noterbart är att Pavel Krajcovic var tillbaka mellan stolparna och gjorde en riktigt bra match. Även att vi hade 4 olika målskyttar under matchen där det till och med var så att det var 12 olika gubbar som fick poäng för mål och assist.

Nu väntar Piteå HC på bortais på onsdag. Supporterföreningen Redstorm anordnar en supporterbussresa till LF Arena. Läs mer på deras sociala medier för att boka en plats.

Efter det är det återigen uppdukat för hockeyhelg i vår hemmaborg, redan om en vecka, då vi får Stockholmsbesök både på lördag och söndag.

Hudiksvalls HC – Boden Hockey, 1-4
(1-0, 0-2, 0-2)
Målskyttar Boden Hockey: Sebastian Huczkowski, Jesper Ylivainio, Oliver Schack Blomstedt, Alexander Wallin
Målskytt Hudiksvalls HC: Adam Byström Johansson
Skott: 27-28 (13-6, 6-10, 8-12)
Utvisningar BHF: 2×2 min HHC: 3×2 min
Domare: Thomas Mccarthy
Publik: 901 personer

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden