Komfortabel seger mot Vallentuna – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Idag gästades vi av Vallentuna för första gången i föreningens historia. 

Det var vi som tog tag i taktpinnen och behöll den. Vi fick även tidigt chansen i powerplay men lyckades inte riktigt förvalta det, men behöll puck och spel även när gästerna blivit fulltaliga. Vallentunas första skott på mål kom tiden 06.55.

Mycket rättvist är det vi som tar ledningen tiden 08.08 när Tommy Wargh på offensiv blå gör sin gubbe och sedan släpper pucken fint till Sebastian Huczkowski som snärtar dit 1-0-pucken på direktskott.

Vi släpper sedan in Vallentuna litegrann i matchen, men utan att de skapar några jättevassa lägen samtidigt som Pavel Krajcovic var trygg och säker i hemmakassen, så 1-0 stod sig perioden ut.

Efter tiden 2.54 i den andra perioden får vi se extremt snyggt 2 mot 1-lir mellan Sebastian Huczkowski och Max Pålholm, där det är Husse som får chansen att klippa till igen och gör det. 2-0 var ett faktum.


Sebastian “Husse” Huczkowski har hittat målformen rejält och var den som stod för matchens 2 första mål. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Efter målet är det vi som spelar med ännu mer energi och fart. Vi tar över fullständigt både i puckinnehav och intensitet. Vi skapada många fina lägen, till publikens jubel och applåder, såväl halvchanser som riktigt vassa chanser. En del skott tog bortakeepern hand om med riktigt fina räddningar och vissa skott smet utanför eller i täckande spelare.

Vallentuna har periodens första riktiga spel i Bodens zon i den 13 spelminuten. Strax därefter får vi chansen i powerplay och spelar kreativt igen med bland annat Ylivainio och Ceder inblandade. Tiden 18.55 i den andra perioden, i spel med en man mer på banan, bestämmer sig Henri Tamminen, transporterar själv in pucken i offensiv zon, tempoväxlar och klipper iväg ett riktigt välplacerat skott som betydde 3-0 inför den sista perioden.


Max Pålholm stod för 3 assist i dagens match! Foto: Mats Engfors/Fotographic

Vi fortsätter att kontrollera matchen i den tredje perioden. Vi bjuder verkligen publiken på kreativt och vackert spel där pucken flera gånger under perioden gick som på snöre i anfallszonen, bland annat får vi se riktigt fint klapp-klapp-spel mellan Henri Tamminen, Sebastian Kauppila och Sebastian Harila, samt av Sebastian Kauppila, Johan Ceder och Marcus Sandström.

4-0 hängde i luften mer än en gång, men Vallentunas Alexander Jirhage i bortakassen höll ned siffrorna och gjorde det bra mellan stolparna. 3-0 blev till sist slutresultatet och 3 sköna poäng tillskrevs vårt Boden för tredje matchen i rad.

Det var även tredje gången vi höll nollan på 12 matcher och denna gång var det #1 Pavel Krajcovic som stod (för det).


Pavel Krajcovic spikade igen kassen och var i allra högsta grad med och såg till att vi tog vår tredje raka seger i AllEttan Norra. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Huvudtränare Lars “Molla” Molin:

Tankar om matchen?
– Tre stabila perioder. Vi hade en liten svacka i den första perioden men är riktigt bra i de två sista. Vi visade upp bra fart och bra passningsspel. Vi tog inte en enda utvisningsminut idag. Vi åker bättre skridskor och i och med det så drar vi inte på oss någon onödig utvisning. Jag är jättenöjd med dagens insats.

Hockeyhelgen fortsätter! 

Imorgon ses vi först kl 12.15 i Björknäshallen när vårt damlag tar emot Hertsörinkens IF och sedan kl 16.00 när Väsby IK HK kommer på besök. Väsby ligger just nu 1 poäng före oss i tabellen, så det är en riktig toppstrid mellan två riktigt bra lag med vinnande trender i ryggen. Missa inte det! Vi ses i Björknäshallen!


Dagens matchsponsor Peter Silverplats Plåtslageri delade tillsammans med Rickard Berglund ut pris till bästa spelare i båda lagen – Vallentunas #1 Alexander Jirhage och Bodens #1 Pavel Krajcovic. Foto: Christer Hägglund. 

Boden Hockey – IF Vallentuna BK, 3-0
(1-0, 2-0, 0-0)
Målskytt Boden Hockey:
Sebastian Huczkowski x2,Henri Tamminen
Skott: 36-18 (11-8, 14-6, 11-4)
Utvisningar BHF: 0 VBK: 4×2 min
Domare: Filip Bohm
Publik: 643 personer

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden