Sjätte raka segern för vårt damlag! – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Idag fortsatte hockeyhelgen när pucken släpptes kl 12.15 i Dam- och Ungdomsligan. För motståndet stod Hertsörinken. 

Det var vi som satte fart direkt i inledningen och hade där ett skott i ribban av Michelle Bentzer-Staaf. Vi byggde upp ett bra spel och första pucken satt i nät tiden 5.50 signerad Johanna Jakobsson Åhl.

Johan Åström har klivit in i damlaget som tränare och hjälper till.
– Vi har fokuserat på passningar och utspel från egen zon. Det vi framför allt försöker träna på är att hålla fart i skridskoåkningen hela tiden. Det kommer mer och mer. Det tycker jag har utvecklats jättebra den sista tiden.

Tiden 10.26 i den första perioden utökar vi sedan till 2-0 genom Michelle Bentzer-Staaf, dessförinnan hade vi fått se ytterligare en ramträff, denna gång från Johanna Jakobsson Åhl.

Trots att vi var några spelare kort idag så kämpar och sliter alla på fenomenalt sätt och det syntes att vi verkligen krigade för varandra. Hertsörinken kämpade också på bra och hade några farliga lägen, men vår Rebecka Christersdotter i målet stod för lika fina räddningar och spikade igen.

Innan den första perioden var över fick vi även se 3-0-målet. Denna gång från Caroline Hedins klubba som fick ett fint inspel framför kassen och tog tillvara på läget på bästa sätt. Hesa Fredrik ljöd för periodpaus och skottstatistiken i den första perioden summerades till 20-6 i hemmafavör.

I den andra perioden etablerar vi bra tryck igen. Hertsörinken får också chansen i powerplay och vi får slita i spel 4 mot 5. I den spelformen snor Michelle åt sig pucken, visar upp bländande skridskoåkning och lägger in pucken till ställningen 4-0 som också blev slutresultatet, där Rebecca Christersdotter stod för lagets första hållna nolla.

– Jag tycker tjejerna stred på jättebra hela matchen. De kämpar och sliter som djur allihopa och det är jättekul att se. Idag tycker jag att passningsspelet fungerar jättebra och det ska alla ha stor eloge för, säger Johan Åström till hemsidan.

Vi är alltså fortsatt obesegrade i Dam- & Ungdomsligan. Håll utkik på vår hemsida och i våra sociala medier så meddelar vi när nästa match spelas.

Boden Hockey – Hertsörinken IF
(3-0, 1-0)
Målskyttar Boden Hockey: 
Johanna Jakobsson Åhl, Michelle Bentzer-Staaf x2, Caroline Hedin
Skott: 36-8 (20-6, 16-2)
Utvisningar BHF: 2 min HIF: 2 min

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden