“Vi ska spela med ett jävla hjärta” – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

I helgen väntar den sista Hockeyhelgen för den här säsongen i AllEttan.

Vi är sedan tidigare klara för fortsatt spel i kvalet mot HockeyAllsvenskan. Nu avgörs det vilket steg vi går in i det kommande Play Off-spelet. Självklart kommer du till Björknäshallen och bär fram vårt lag mot ytterligare viktiga poäng! Våra fantastiska partners bjuder på fri entré!

Hemsidan slog inför helgen en signal till vår försvarsgeneral och assisterande kapten #88 Per Savilahti-Nagander. Här nedan kan du läsa en intervju med honom.

Hej Per!
Du har ju haft en fantastisk hockeykarriär med bland annat flera säsonger i SHL och Liiga. Hur är det att spela i HockeyEttan nu och vad är den största skillnaden skulle du säga?
Det är lite mer tuta och köra på många lag som vi spelat mot speciellt före jul. Det är väl det som är den största skillnaden. Men nu efter jul är det mer uppstyrt.

Hur har din säsong i Boden känts hittills?
Det är ett ruskigt bra gäng vi har i laget. Alla vill samma sak och vi har väldigt roligt på resan.

Hur skulle du summera AllEttan såhär långt?
Det har väl gått lite upp och ner före jul, men nu i AllEttan har det känts bättre och det är även nu det börjar gälla mer.

Vi har nu Petter Nilsson som huvudtränare. Är det någon skillnad nu när han har kommit in mot för tidigare?
Skillnaden är att vi ska spela med ett jävla hjärta, vara mer aggressiva och spela med mer fart.

Tabellen lever i allra högsta grad och det finns fortfarande viktiga poäng och placeringar att kriga om. Vad blir extra viktigt att tänka på inför helgens matcher när vi möter topptippade Östersund och Hudiksvall?
Att vi går ut och spelar som vi har pratat om – vara mer aggressiva, mer fart och spela med hjärtat. Om vi gör det så ska det gå bra.

Matcherna har verkligen spelats tätt i AllEttan. Hur hanterar ni det på bästa sätt?
Det har varit ett tufft schema, men det gäller att man kan koppla av när det inte är match och sen vara påslagen när det är match.

Slutligen, vi är ett lag där alla verkligen krigar för varandra och där alla är med och bidrar, men vem i Bodentröjan skulle du vilja lyfta fram lite extra?
Det är som du säger många som jag skulle kunna nämna, men en som sticker ut är Classe (#35 Claes Endre). Han har varit grym på isen och är även en grym person utanför isen.

Visa hjärta Du också!
I sann Bodenanda: Alla till hallen!

Vi ses i Björknäshallen i helgen och bär fram laget.
Våra fantastiska partners bjuder på fri entré!
Nedsläpp båda dagarna kl 16.00.

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden