Boden Hockey vs. Östersunds IK – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Äntligen dags att heja fram vårt krigargäng i vår hemmaborg igen. Det är dessutom fri entré, som våra fantastiska partners bjuder på. 

Idag (lördag) möter vi Östersunds IK med nedsläpp kl 16.00 i Björknäshallen.

Idag spelas alltså den näst sista hemmamatchen i AllEttan för den här säsongen. Imorgon spelas den sista då vi tar emot Hudiksvalls HC.
– Att vi går ut och spelar som vi har pratat om, vara mer aggressiva, mer fart och spela med hjärtat. Om vi gör det så ska det gå bra, säger #88 Per Savilahti-Nagander till hemsidan angående vad som kommer krävas i helgen. Läs en intervju med honom här (klicka).

Det är sedan en tid tillbaka klart att vi spelar Play Off och fortsätter kvalet mot HockeyAllsvenskan. Det har varit en spännande AllEtta och kommer fortsätta att vara det hela vägen in i mål. Inför dagens match mot Östersund ser toppskiktet av tabellen ut såhär:

1. Väsby IK HK, 38 poäng
———————————-
2. Borlänge HF, 36 poäng
3. Östersunds IK, 30 poäng
———————————-
4. Hudiksvalls HC, 28 poäng
5. Bodens HF, 28 poäng

Vi har alltså med 3 matcher kvar att spela möjlighet att både gå om dagens motstånd Östersunds IK och morgondagens motstånd Hudiksvalls HC och aspirerar på den åtråvärda tredjeplatsen som innebär direktkvalificering för Play Off 2 i det fortsatta kvalet till HockeyAllsvenskan.

Vi har inför dagens match, med 15 spelade matcher i AllEttan, redan vunnit fler matcher (9 st) än vad vi tidigare år har gjort på 18 matcher. Vi har även imponerande nog vunnit alla matcher där vi har gjort det första målet och varit fenomenala på att försvara ledningen i matcherna.

Nytt sedan senaste hemmamatchen är att Petter Nilsson, Lucas Hedlund och Viktor Lindgren har kommit tillbaka till Björknäshallen.

Här nedan kan du se och höra en intervju med Viktor Lindgren:

”Jag hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt och kommer och tittar på oss, så ska vi bjuda på bra underhållning”

Vi har även förstärkt laget med SHL-meriterade Jonathan Tholander som gör sin första match någonsin i Björknäshallen.

– Det ska bli skitskoj att spela viktiga matcher och jätteroligt att få göra det inför hängivna supportrar, så jag hoppas vi ses i Björknäshallen, säger Jonathan Tholander till hemsidan angående helgens matcher. Läs en intervju med #79 Jonathan Tholander här (klicka).

Idag ser vi till att ge de nygamla och helt nya tillskotten ett ordentligt välkomnande och hejar fram hela laget.
I sann Bodenanda.
Tillsammans.

Har du inte möjlighet att se matchen på plats så kan du se den via vår webbsändning:
Boden Hockey – Östersunds IK
Vår webbsändning omfattas tyvärr inte av den fria entrén i hallen i helgen. Det har att göra med vårt avtal med Sportsground som innefattar samtliga matcher i AllEttan.

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden