Boden Hockey vs. Tegs SK – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Idag spelas den sista matchen i AllEttan Norra för den här säsongen och vi står inför en rafflande avslutning. 

Tabellen

1. Väsby IK HK, 41 poäng, +25 mål
——————————
2. Borlänge HF, 40 poäng, +24 mål
3. Hudiksvalls HC, 33 poäng, +27 mål
——————————
4. Östersunds IK, 33 poäng, +9 mål
5. Bodens HF, 32 poäng, +7 mål
6. Lindlövens IF, 26 poäng, +7 mål
7. Piteå HC, 20 poäng, -7 mål
8. Tegs SK, 12 poäng, -24 mål
——————————
9. IF Vallentuna BK, 9 poäng, -34 mål
10. Kiruna IF, 9 poäng, -34 mål

Vi kommer senast från en riktigt stark helg där vi vann mot Östersund (3-0) och var även ytterst nära att hålla undan i söndagens match mot favorittippade Hudiksvall (3-4, OT).

Det var kul att se såväl Viktor Lindgren, Lucas Hedlund, Jonathan Tholander och Alfons Nordberg göra debut och återkomster i Björknäshallen. Samtliga visade upp stort krigarhjärta. Dessutom stod Viktor Lindgren för 1 assist och Jonathan Tholander gjorde 1 mål och 2 assist.

Här kan du se en intervju med Supporterspelaren Jonathan Tholander:

Vår interna poängliga leds av Jesper Ylivainio som stod för 2 mål och 2 assist i helgens två matcher och nu innehar 11 poäng efter 15 spelade matcher. Tegs interna poängliga leds av Sebastian Manberg som stått för 22 poäng på 17 matcher. Med sig har han Elias Edström och Anton Tano som vi vet bildar en fruktad kedja som det gäller att hålla koll på för vår del.

Senast lagen möttes var det vi som gick segrande ur mötet med 3-2 efter ordinarie speltid.

Förutsättningar inför sista omgången:

Det väntas full omgång i båda AllEttorna. Den sista omgången kommer bli en riktig nagelbitare, där många av matcherna har stor betydelse för utgången. Bland annat tar Östersund emot serieledande Väsby, där båda lagen inte riktigt har råd att tappa poäng för att inte bli omsprungna av Borlänge, respektive vårt Boden.

Hudiksvall vill såklart också hålla undan för både Östersund och Boden som flåser dem i nacken, men de möter Vallentuna som är i streckstrid och säkerligen kommer göra allt i sin makt för att ta poäng.

Vi möter som bekant Tegs SK på bortais. Precis som oss har de mycket att spela om, men för dem gäller det att hålla Vallentuna och Kiruna IF bakom sig, eftersom att det är 8 lag som går vidare till Play Off.

Vi är redan klara för nästa steg i kvalet mot Allsvenskan, dvs Play Off, men för vår del handlar det om att få en så bra tabellplacering som möjligt för att få möjlighet att välja lag så tidigt som möjligt i valproceduren, samt ha hemmaplansfördel.

Om vi kommer 3a så är vi direktkvalificerade till Play Off 2 och vilar alltså när Play Off 1 spelas. Då får vi även välja vilket motstånd vi vill ha och har hemmaplansfördel.

Om vi kommer 4a så ska vi spela Play Off 1 och är först ut att välja motstånd där (förutsatt att vi har fler poäng än fyran i AllEttan Södra, annars väljer vi som lag 2 i turordningen), samt har hemmaplansfördel. Vid avancemang till Play Off 2 så har vi även hemmaplansfördel där (som “bästa 4a”), men får “det lag som blir över” när övriga seedade lag har valt sina motstånd.

Om vi kommer 5a så ska vi också spela Play Off 1, får välja motstånd i Play Off 1 som lag 3 (eller 4, beroende på vad tabellfemman i AllEttan Södra landar på för poäng), samt har hemmaplansfördel i Play Off 1. Om vi tar oss vidare till Play Off 2 så hamnar vi bland de valbara lagen och har inte hemmaplansfördel.

Vi är laddade till tänderna!
Nedsläpp kl 19.00, A3 Arena.

Vi vet att det är många Bodensupportrar som är påväg till Umeå för att heja fram laget, men har du inte möjlighet att se matchen på plats så hittar du webbsändningen här:
Tegs SK – Boden Hockey

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden