Inför Play Off 1, 1:3: “Vi är mer än redo”

Nu är den här – tiden vi många har längtat efter och sett fram emot. Det är dags för Play Off!

Slutspel

Kvalet till HockeyAllsvenskan är komplicerat och svårt att förstå, men nu är det lite utav det mest basala som gäller – “vinna eller försvinna” i matchserier som spelas i “bäst av 3”.

Dvs det lag som först har vunnit 2 matcher går vidare och det lag som förlorar har spelat klart för säsongen. Det är slutspel.

Precis som i SM-slutspelet ska alla matcher även avgöras. Om någon match är oavgjord efter ordinarie tid, så fortsätter matchen till det blir ett avgörande, i spel 5 mot 5 och med 20 minuters perioder.

Vi möter Tegs SK

Vi valde att möta Tegs SK i Play Off 1. Det är även vi som har hemmaplansfördel. Det innebär att den första matchen spelas på bortais, ikväll (tisdag), och att vi sedan vänder hemåt och spelar returmötet i vår hemmaborg på fredag kl 19.00. Vid ett eventuellt likaläge i matchserien så spelas den tredje och avgörande matchen också i vår hemmaborg, då på lördag kl 16.00.

Vi känner Teg väl vid det här laget och har mötts 4 gånger under säsongen. Men det som har varit har varit och det är nu det gäller.

– Allt som har varit hittills är nollställt. Nu går vi in head to head, där djungels lag gäller. Det innebär att nu betyder varje byte och varje situation någonting. Det är nu allt sätts på sin spets. Det blir intressant, säger huvudtränare Petter Nilsson till hemsidan.

Vi har dragits med en del skador den sista tiden där vi tidigare har saknat hela 7 spelare, men glädjande nyheter är att vi ställer upp med 13 forwards och 7 backar inför kvällens match.
–  Ylivainio gjorde illa sig på träningen i söndags, så han blir borta. Robert Bergdahl blir också borta en kortare tid pga skada, men vi har en bred trupp med 13 forwards och 7 backar, så vi är mer än redo, avslutar Nilsson.

Webbsändningen av matchen hittar du här nedan:
Tegs SK – Boden Hockey

Sedan laddar vi för att fylla Björknäshallen till bredden på fredag.
Såhär såg det ut förra gången det bjöds på Play Off-spel i vår hemmaborg:

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden