Boden Hockey vs. IF Troja-Ljungby – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Tungviktsmöte med nostalgiska vindar från 90-talet

Efter en inledande förlust på bortaplan i Umeå så hade vi kniven mot strupen, och det var precis vad som behövdes för att hela laget skulle höja sig till sin rätta nivå och för målskyttet att äntligen lossna. Genom 13 stabila mål framåt på 2 matcher kunde vi bergsäkert avfärda Teg och alla deras drömmar om fortsatt spel i Play Off.

Nu väntar istället en på förhand mycket tung motståndare, nämligen IF Troja-Ljungby, ett lag som för minnena tillbaka till 90-talet då de och Bodens IK möttes i dåvarande Allsvenskan och krigade mot varandra.

Troja, likt oss, var topptippade inför säsongen men ännu en gång likt oss så har de haft problem att få in puckarna. Ända fram tills matcherna verkligen började betyda något, Troja avfärdade Strömsbro i Play Off 1 med 2 raka segrar, 8 mål framåt och imponerande 0 insläppta.

Som jag tidigare nämnt så producerade vi äntligen ordentligt igen, 13 mål framåt på 2 matcher är riktigt imponerande och mer positivt är att vårt powerplay är på G igen. Där ligger vi nu på stabila 33.33% vilket är mycket glädjande.

Poängmässigt så ligger just nu Viktor “Ville” Sandberg och Marcus “Sasse” Sandström på en delad andra plats i poängligan med 5 poäng vardera och ett snitt på 1.67 poäng per match, tätt följda av Sebastian Huczkowski på 4 poäng.

I Troja så är de just nu hetaste poängplockarna Mattias Åkesson som även han har skrapat ihop 5 poäng samt Oscar Öhman på 4 poäng. Det är just dessa två herrar som verkar ha varit Trojas starkaste kort i AllEttan, där både Åkesson och Öhman plockade ihop fina 17 poäng vardera. Så det är värt att hålla ett extra öga på dessa herrar. Men man får inte glömma bort ett annat starkt kort i form av Victor Romfors som kom 2:a i den interna skytteligan med 5 mål, endast slagen av just Mattias Åkesson. Romfors verkar dock inte följa med upp till Boden imorgon.

Troja har ett rätt så storvuxet och tungt lag med god rutin från spel i både SHL men främst från Allsvenskan, och snittet på laget är: 185.04 cm och 87.04 kg.

Men som man säger, ju större de är desto tyngre faller de.
Och falla skall dem!

Hittills har ingen av förhandstipsen varit i favör för oss, vi ses snarare som en inte allt för svår munsbit för Trojanerna. PERFEKT!

Alla vi som följt Boden vet att vi är som bäst när alla hatar oss och när ingen tror på oss! Äntligen är det vi mot världen igen! Och när det är så, då vet vi att grabbarna presterar som bäst!

19.00 på tisdag skall vi återigen visa Hockeysverige att Boden Hockey är en kraft att räkna med, och den Trojanska hästen skall en gång för alla falla.

Har du inte möjlighet att vara på plats så webbsänder vi såklart matchen. Länken till webbsändningen kommer upp på vår hemsida under matchdagen.

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dem

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden