“Idrott när den är som bäst” – Bodens HF – Bodens Hockeyförening


Igår tog vi en viktig och tung skalp i Play Off 2-spelet, där vi vann mot Troja-Ljungby på bortais och kvitterade i matchserien.

Idag är det dags igen och nu är det inte bara vi som har kniven mot strupen och spelar en “vinna eller försvinna”-match, utan det gör även Troja som inför säsongen var ett av de lag som hype:ades allra mest, och var storfavoriter inför vårens kvalspel mot Allsvenskan.

Idag klockan 16.00 släpps pucken i match 3 av 3 i Play Off 2, där det vinnande laget går vidare till nästa steg, medan det förlorande laget har spelat klart för den här säsongen.

Det var som sagt vi som vann igår, där vi visade upp ett enormt krigarhjärta. Vi hade en del skador och sjukdomar i laget, där hela 5 spelare saknades jämfört med tisdagens match. Men vi har en bred trupp där 5 andra spelare var med och gjorde det bra. Extra glädjande var att se #21 Anton Toolanen tillbaka, som inte har spelat match sedan i mitten på december. Det syntes att han var på riktigt spelhumör! Som vanligt är det också kul att se när våra egna juniorer gör bra ifrån sig även i A-lagströjan.

Petter Nilsson, huvudtränare Boden Hockey:

Några snabba tankar om gårdagens match?
– Igår började vi matchen bra och tog ledningen. Sen åker vi på att spela mycket boxplay som vi klarar av på ett kontrollerat sätt, vilket blir avgörande för matchutgången. Bra målvaktsspel och bra försvarsspel är det jag är mest nöjd med från gårdagen.

Tankar inför dagens drabbning?
– Idag är det en ny match med nya förutsättningar. Det är idrott när den är som bäst. En helt avgörande match med lika villkor för båda lagen. Det ska bli intressant att se vem som kan vara coolast och ändå vilja mest.

Nedsläpp klockan 16.00 i Ljungby Arena. Har du inte möjlighet att vara på plats så kan du se webbsändningen via länken nedan:
IF Troja/Ljungby – Boden Hockey

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden