Bodens GK laddar upp inför årets säsong

Ordföranden i Bodens GK Mikael Lönroth är förväntansfull inför årets golfsäsong.

Ute på golfbanan i Sävast pågår arbetet för fullt med att göra allt klart inför årets golfsäsong. Det är fortfarande lite kallt i luften men det dröjer inte många veckor innan gräset börjar bli grönt och golfarna vallfärdar hit. I rådande tider har golfen i södra Sverige fått ett uppsving och det räknar Mikael Lönroth, ordförande i Bodens GK med även i norra Sverige.

– Golf är en utomhussport där man inte behöver vara nära varandra och det är väl anpassat för att kunna bibehålla social distansering. Att man också får motion under tiden är en bra bonus, säger Mikael Lönroth.

Drivningrange öppnar under veckan

En av eldsjälarna på Bodens GK är Golf Pro Jörgen Gidlund som är i full färd med att rulla igång säsongen ute på golfanläggningen. Han ser fram emot att få börja hålla de populära nybörjarkurserna men också att drivingrangen öppnar under veckan.

– Vi har dagligen golfare som är hör av sig och undrar när drivingrangen öppnas. Vi hade en plan att få igång den helgen 9-10 maj men vi har fått flytta fram öppningen några dagar. Under den här veckan kommer den då att kunna öppnas, berättar Jörgen Gidlund.

Jörgen avslutar med att välkomna fler att börja spela golf och att en perfekt start är att anmäla sig till en nybörjarkurs. Startdatum och information hittar man på webbplatsen – jörgensgolf.se.