“hur mycket de själva tar i” – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Försäsongsträningen är i full gång och de första fystesterna har genomförts.

Hemsidan fick några ord med vår fystränare Daniel Sveder.
Om du föredrar att se intevjun i videoformat, klicka här.

Till att börja med, hur länge har du varit fystränare för A-laget?
Det är sjätte sommaren nu. Det var för 5,5 år sedan som Johan Åström kontaktade mig och frågade om jag ville ställa upp. Först var det egentligen bara att hålla fys, men sedan också att ändra mentaliteten just att man tränar alltid fys. Det hade väl blivit något litet hopp i verksamheten något år där som gjorde att man ville göra ett omtag.

Vad skulle du säga är det roligaste med att vara fystränare?
Det är att träffa spelarna. När jag får höra vad de andra säger, så har jag en inte så gapig, utan en ganska lugn ledarstil vilket är ganska svårt för vissa som har varit invanda med att man ska bli skriken åt. Jag har egentligen pratat med dem och när man får kontakt med dem och att de förstår att de är de som måste göra jobbet och hur de ska göra det. Det handlar inte om vad jag skriker åt dem utan om hur mycket de själva tar i och hur mycket de motiverar sig själva. När man ser att den där gnistan kommer, då är det roligt.

Nu har ni precis avslutat fystestarna, både styrke- och beeptester. Hur tycker du att det har sett ut hittills?
Bra! Jag är förvånad över vissas kondition. Speciellt om man utgår ifrån vad de själv har sagt om den. Styrkan också. Jag vågar inte säga namn för då för de hybris direkt (skratt).

Hur ser upplägget ut nu fram till ispremiären?
Det kommer bli successivt. Nu kör vi ganska långa, jobbiga, träliga pass med långa moment i passen. Det kommer bli kortare och explosivare pass framöver. Fortfarande lika långa träningar, men det blir mer mjölksyra och explosivitet i hela processen generellt. Sen underhållstränar man bara konditionen och de här jobbiga bitarna.

Är det någonting du har förändrat från ifjol eller kör ni ungefär samma upplägg?
Vi kör samma upplägg, men jag är en sådan här som tänker mycket så att då brukar det bli att man ändrar och vill testa. Sen när man har en hel grupp av människor så märker man att när man ändrar en sak så märker man att hela gruppens beteende eller rörelseapparat ändras. Då är det intressant. Nu testar vi en ny typ av hoppvariant som ska bli spännande att se om det fungerar.

Tack Daniel och lycka till!
Tack, tack!

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden