“En förening som ger helheten” – Bodens HF – Bodens Hockeyförening

Boden Hockey fortsätter att satsa på juniorverksamheten!

– Det är fantastiskt kul att jobba i Boden Hockey när man har tagit beslut om att försöka få upp egna produkter. Vi har duktiga årgångar i bland annat de som är födda -02, -03 och -04. Det finns stora möjligheter att få fram egna spelare upp till A-laget. Vi har även satsat hårt på att få fram duktiga ledare, säger junioransvarige Petter Nilsson till hemsidan.

Han fortsätter:
–  Det känns väldigt inspirerande. Flera stycken, Elias Forsmark bland annat, har fått chansen redan förra säsongen i A-laget. Kan vi jobba på det sättet, förutom att skriva kontrakt med spelare som Felix Dahlroth, Alfons Nordberg och de unga killarna som är Bodensare, samt Ville, Sasse, Harila och det här äldre gardet, samtidigt som man jobbar upp egna produkter, så tycker jag att det är en god miljö att vistas i. Där mår jag bra och tycker att det är kul att jobba. Det finns förutsättningar för det och föreningen har tagit ett beslut att satsa på det.

Det är Jesper Nilsson som blir huvudtränare för vårt J20-lag. Fredrik Dufåker blir huvudtränare i J18 tillsammans med Daniel Degerman som assisterande tränare. Niklas Degerman och Anton Bergwall blir tränare i U16.


Fredrik Dufåker (J18), Petter Nilsson (junioransvarig) och Jesper Nilsson (J20)

Jesper Nilsson är 22 år gammal och har redan hunnit testa på att vara tränare i såväl A-laget, J18 och U16. Han spelade hockey fram till säsongen 16/17 då han tvingades trappa ned på grund av skada.
– Då pratade Jonas Hedberg och Håkan Nordin med mig och frågade om jag var sugen att börja träna och hjälpa till med grabbarna som är födda -01. Jag hade tidigare varit med och hjälpt till med hockeyskolan och tyckte att det lät kul och hoppade på där.

Jesper jobbar som lärare och älskar att jobba med grupper och människor överlag, både på sitt jobb och i ishockeyns värld.

– Jag brinner för att bygga en ishockey där vi tillsammans når ett mål. Vi har tagit jättestora steg i juniorverksamheten i föreningen. Bara för 2 år sedan när jag var i J18 var jag där själv och vi hade inget J20-lag. Nu kommer vi vara fyra juniortränare till vintern och en junioransvarig. Jag känner mig jättepeppad på året just för att jag tror att vi kommer kunna hitta på väldigt mycket roligt nu när Fredrik kommer in och vi har många unga duktiga spelare som är redo att hugga efter chanser mot A-laget, säger Jesper till hemsidan.

Fredrik Dufåker är 47 år gammal, kommer från Dalarna och bor nu i Luleå. Han har en gedigen hockeyerfarenhet, då han har varit tränare i 20 år och innan dess spelare i 22 år. Han har tränat allt ifrån unga pojklag till att vara assisterande tränare på A-lagsnivå. Han har varit tränare för Luleås J20 Superelit och kommer senast från att ha jobbat med Luleås damjuniorer i 4 år.

– Jag har varit i kontakt med Petter som har försökt få hit mig i 2 år. Jag är intresserad av Boden för att Boden är på väg framåt. Det är mycket roligt på gång här med många bra årskullar. Det ska bli väldigt spännande att få vara med och vara en del av det, säger Fredrik till hemsidan.

Fredrik tränar även många av killarna i deras fotbollslag idag.
– Som tränare är jag en pådrivare som vill få saker att hända, samtidigt ska grabbarna ha en lugn och trygg miljö. De ska ha kul. Det är då de utvecklas som mest.

Han fortsätter:
– Vi ska spela en attraktiv ishockey med fart och fläkt , åka mycket skridskor och vara jobbiga att möta. Hela tiden vara ett lag som driver matcherna. Vi ska inte sitta i baksätet, utan vi ska sitta i förarsätet och driva matcherna. Föreningen kommer att fortsätta nu år efter år att satsa på egna produkter, så att vi behåller de talangerna här och att de har ett sikte att spela i Bodens A-lag.

– Vi ska bana vägen dit och inte bara jobba med deras puckskicklighet utan vi ska utmana dem både lagmässigt, det fysiska, det mentala. Vi ska vara en förening som ger helheten, avslutar Jesper.

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden