Seger i premiärmatchen

Ikväll spelades den första matchen för säsongen. Luleå J20 gästade Björknäshallen. 

När uret stod på 19.00 denna afton var det äntligen dags för säsongen 20/21s första match. Den första målchansen var det vi som skapade genom firma Tano/Kontos/Johansson. Tre nyförvärv som alltså direkt visade att man kommer trivas i Björknäshallen i vinter.

Det var mycket Boden i inledningen och det var också hemmalaget som fick spela matchens första powerplay. I efterdyningarna av det powerplayspelet så jobbar först Sebastian Harila fast en puck i anfallszon för att sedan på pass av Mattias Fahlesson prickskjuta in 1-0-målet riktigt snyggt – “pang bara” i nätmaskorna.

Luleå får också chansen i powerplay men vi lyckas reda ut det och sätter sedan fart igen. Nästa jättemöjlighet dyker upp när Sebastian Hansson spelar fram till Christian Nyman åkt sig fri i slottet. Denna gång stod dock Josbrandt i bortakassen i vägen. Vi fick även se en ribbträff av Antti Kauppila i slutskedet av perioden, men 1-0 stod sig alltså perioden ut.

Luleå J20 har andra periodens första chans och biter sig in i matchen lite mer. I spel 4 mot 4 sitter 2-0 när Fredrik Bergdahl bombar in pucken från offensiv blålinje med bra skymning framför kassen av bland annat Sebastian Harila, vilket blir periodens enda mål.

Tidigt i den tredje perioden gör vi även 3-0. Denna gång är det nyförvärven Kristoff Kontos och Sebastian Kaijser som presenterar sig för Bodenpubliken. Kontos spelar läckert fram till Kaijser som överlistar bortakeepern.

Luleå svarar dock för en snabb reducering till 3-1, och ser sedan till att ta vara på spelet i numerärt överläge där de gör 3-2. Tiden 10.39 i den tredje perioden kommer även kvitteringspucken när bortalagets Alexander Lundholm tar hand om sin egen retur.

Med likaläge på resultattavlan kliver kaptenen Christian Nyman fram och ser till att vara på starkast på pucken efter en tekning i offensiv zon och Boden var återigen i förarsätet. Tiden 16.23 sätter sedan Sebastian Kauppila spiken i kistan när han skickar pucken från offensiv blålinje rakt upp i krysset.

Vi tackar alla som på något sätt har sett matchen ikväll och är redan nu laddade för helgens DM-spel i Haparanda.

Boden Hockey-Luleå J20 5-3 (1-0, 1-0, 3-3)
1-0 06.09 Sebastian Harila (Mattias Fahlesson, Sebastian Hansson)
2-0 36.08 Fredrik Bergdahl (William Dageryd)
3-0 42.21 Sebastian Kaijser (Kristoff Kontos) SH
3-1 43.23 William Hedlund (Charlie Berglund, Andreas Nilsson)
3-2 49.35 Henrik Töyrö (Charlie Berglund, Andreas Nilsson)
3-3 50.39 Alexander Lundholm
4-3 56.23 Christian Nyman
5-3 58.51 Sebastian Kauppila
Skott: 39-26 (12-13, 10-4, 17-9)
Utvisningar BHF: 6×2 min, 2×10 min, 5 min + game LHF: 5×2
Publik: 50 personer

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens HF – Bodens Hockeyförening hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden