“många som driver på” – Boden Hockey

I helgen beger sig gänget till Gällivare och Kiruna för att möta först Kiruna AIF på lördagen i Gällivare ishall och sedan Kiruna IF på söndagen i Lombia.

Kiruna AIF ha vi inte hunnit möta denna säsong. De inför säsongen bland annat värvat en av Vimmerbys poängkungar, Niklas Salo, samt backen Julius Marva från Mestis. Även Johan Ceder återfinns i årets AIF-trupp.

Kiruna IF har vi hunnit möta två gånger på försäsongen, i DM, där matcherna spelades i två perioder vardera. Det var Kiruna IF som gick segrande ur båda mötena, där det var vi som var det spelförande laget. Det är alldeles säkert ett revanschsuget Bodengäng som åker upp till Kiruna i helgen.

Här nedan kan du läsa en intervju med huvudtränare Robert Nordberg inför helgens bortaturné.

Det ser ut som att det är en himla fart och vilja på träningarna, tycker du att gruppen har kommit ihop bra och hur tycker du att träningarna har sett ut den senaste tiden?
Jag tycker att vi snabbt kommit överens om en spelidé som alla köper. Det är många som driver på och vill att det ska fungera och som ställer krav på varandra.

Hur går tankarna nu inför helgens första möte, mot AIF?
Spännande att möta ett nytt lag som vi inte mött denna säsong. De har ett skickligt lag som spelar smart och har en tydlig identitet.

Vad kommer ni behöva göra annorlunda för att knäcka IF?
Framförallt sätta vårt spel, vara bättre och tydligare i vårt agerande på isen.

Vi har haft 5 spelare på Try Out, 1 (Talor Joseph, mv) har åkt hem, hur är läget med de 4 andra?
Jadon har fortsatt och imponerat i hans speed och teknik. Höglund är en sådan som alla lag behöver. Han “driver på” i hans sätt att vara. Kostet och Filip är unga utvecklingsbara backar som vi fortsätter jobba med.

Oskar Sundqvist har tränat med er under veckan, hur har det gått för honom?
Han driver upp farten enormt. Det är otroligt kul att han vill köra med oss. Han är alltid välkommen.

Båda matcherna spelas kl 16.00.

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden