“känns riktigt bra” – Boden Hockey

2 segrar och 8-2 i målskillnad, så kan vi summera helgen upp i norr, när först Kiruna AIF och därefter IF betvingades med 1-4 som slutresultat i båda matcherna.

Målen som vi släppte in? 1 kom i boxplay, och det andra var en riktig slumppuck som gav Kiruna ett 2 mot 0-läge mot en annars stabil Johnson. Något som är riktigt positivt är att trots att vi saknade 5 spelare så pressade vi tillbaka både AIF och IF långa stunder, det visar på en bra bredd i truppen.

– Det har sett bra ut på försäsongen hittills. Vi har haft ett bra spelövertag på de lagen vi har mött, säger #79 Sebastian Hansson till hemsidan.

Nu väntar ett revanschsuget Kalix

Kalix har vi hunnit med att möta 2 gånger redan, dock så var detta i DM där matcherna bara spelades i 2×20, men där utgången likväl blev seger x2.

Kalix började träningsmatchandet mot Luleå J20 där de vann med 3-2, sedan mötte de Piteå och även där gick de segrande ur fighten, denna gång med 2-1. Därefter har man även mött Piteå på bortaplan, men den gången så blev det förlust. Så om man bortser från DM så har Kalix 2 segrar och 1 förlust hittills.

Kalix har dessutom värvat rätt intressant inför säsongen, de här bland annat tagit in den KHL-meriterade forwarden Deivids Sarkanis från HK Mogo, forwarden Casper Dyrssen från FPHL, den hårdförde kanadensiska backen Austin Crossely från Fargo Force i USHL och även högintressanta målvaktstalangen Lucas Rheyneuclaudes från Djurgården.

Som vi vet så är det alltid tuffa och jämna matcher mot Kalix, det är sedan gammalt.

Men… Det är ju inte bara Kalix som har värvat bra och intressant i år, även vi har ett högintressant lag på banan där det senaste tillskottet i truppen är den storväxte amerikanen Jake Bolton som anslöt i onsdags. Bolton kommer närmast från en säsong i den norska högstaligan där han representerade Narvik och var en av lagets bästa backar.

Sebastian Hansson är också ett av våra intressanta nyförvärv. Han kommer senast från IF Troja/Ljungby men har dessförinnan spelat med just Kalix HC.
– De har ett bra spelsystem och är bra i powerplay, men spelar vi som vi ska så ska det gå bra, säger Hansson om morgondagens match och motstånd.

Vi kommer som sagt från en riktigt bra helg uppe i Gällivare och Kiruna där vi kunde åka hem med 2 stabila segrar, men nu väntar ett hungrigt Kalix på bortaplan.
– Det är en nice känsla i laget. Det känns riktigt bra faktiskt, avslutar Hansson.

 

Matchen kan du se via länken (klicka).
Skribent: Dennis Eliasson
Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden