“Vi gillar inte dem och de gillar inte oss” – Boden Hockey

Boden vs. Piteå har blivit ett klassiskt derby i norrbottnisk ishockey

Ikväll möts lagen för första gången den här säsongen i en träningsmatch innan seriepremiären den 4 oktober borta mot Kalix HC.

Piteå har gått riktigt bra här under försäsongen och bara förlorat 1 match, det var mot Kalix borta man förlorade med 2-1. Efter den förlusten så här läget gått rent i övriga matcher, med bland annat en storvinst mot Kiruna AIF med hela 1-7 och sedan en betydligt knappare seger nu senast mot Teg med 4-3 hemma i Piteå.

Piteå har tappat några tunga namn i form av Oskar Matushkin, Pontus Wikström och Tim Kämpeberg. Men som vanligt så återfinns firma Högberg-Isaksson i laget, och likaså hittar vi fortfarande poängspelaren Petter Mäkitalo där. På backsidan så här de lyckats knyta till sig duktiga Calle Behm som vi såg i ett par matcher för vårt Boden i fjol, och de har även lyckats signa den skicklige backen Ludwig Stenvall som förutom 26 matcher med Björklöven i HA även hunnit med att testa på spel i SHL med Skellefteå. Så trots en tight ekonomi så ställer Piteå ett riktigt slagkraftigt lag på isen även i år.

Och i hemmalaget då?
Där har nya backen Jake Bolton nu hunnit acklimatisera sig ännu mer och ser riktigt stabil ut i defensiven. Oskar Sundqvist matar på som bara den och driver upp tempot och passningskvalitén på träningarna. “Nobbes” filosofi om individuell spelarutveckling för att bygga och utveckla laget lyser igenom på träningarna och att höra spelarna själv analysera träningarna i grupp efter den är klar och där gå igenom vad de måste göra bättre och kravställningen på varandra är inget annat än hjärtevärmande för en gammaltränare att höra.

Läs nedan vad #26 Sebastian “Husse” Huczkowski har att säga inför matchen.

Dina tankar om försäsongen såhär långt?
Jag tycker att försäsongen har känts bra, många nya ansikten och ny spelidé som jag tycker har fungerat bra.

Känslan i laget?

Känslan är bra i laget, som sagt många nya spelare men jag tycker att vi blir tightare och tightare för varje dag så det är positivt.

Nu möter vi Piteå för första gången den här säsongen, tankar inför matchen?
Det kittlar alltid lite extra när man ska spela mot Piteå, vi gillar inte dem och de gillar inte oss så det är perfekt. Synd dock att vi inte får ha fullt drag på Bajoläktaren.

Vem eller vilka tycker du att publiken ska hålla ett extra öga på?
Jag tycker att Kaijser har sett riktigt bra ut, skulle även vilja lyfta fram Nyman som ser ut att ha tränat riktigt hårt i sommar.

Tack så mycket Husse!

Vi har möjlighet att sälja 20 biljetter till matchen. Det görs på kansliet idag från kl 12.00. Utöver dessa biljetter kommer de 5 första barn och ungdomarna upp till och med 19 år in gratis. Vi webbsänder givetvis också matchen, länken hittar du här (klicka)

Skribent: Dennis Eliasson
Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden