“Jobbar och slipar på detaljerna varje dag” – Boden Hockey

Dags för genrep!

Ikväll kl 19.00 spelar vi den sista träningsmatchen innan serien drar igång på söndag. Ikväll är det Skellefteå-gänget SK Lejon som kommer till Björknäshallen.

SK Lejon haft en lite tyngre Silly Season men har alldeles säkert kämpat med både näbbar och klor för att ställa ett lag på isen denna mycket konstiga säsong. Under september månad har de gjort ett rejält ryck och signat inte mindre än 6 spelare, varav den mycket meriterade backen Fredrik Lindgren är en av dem. Han har 2 SM-guld och 566 matcher i SHL med Skellefteå AIK.

Kvällens match blir SK Lejons första denna säsong. Vi har hunnit med att spela 4 st á två perioder under DM och 5 st med ordinarie speltid. Facit för vår del har varit 7 segrar och 2 förluster, där de båda förlusterna kom under DM.

Vi har hittills visat upp en bra bredd där alla är med och bidrar med sitt för att vinna. På så väl träning som match är det någonting som har genomsyrat vårt lag – viljan att vinna! Båda våra målvakter har visat upp stabilt spel, våra backar har visat att de både är försvarsgeneraler och kan vara med och bidra i det offensiva spelet. Våra forwards har visat upp fart, styrka och finess.

När någon i laget har saknats på grund av mindre skavanker och har behövt vila så är det andra som har klivit fram. Även våra juniorer har fått chansen att spela med A-laget, vilket vi såklart är glada och stolta över.

Vilket manskap Robert och Robert har till förfogande ikväll återstår att se, något som tyvärr är definitivt är att Alfons Nordberg har återfått känningar av en efterhängsen överkroppsskada och kommer saknas för en längre tid framöver.

En som har varit med länge är Bodenfostrade Viktor “Ville” Sandberg som nu gör sin fjärde raka säsong i Bodentröjan. Det är även han som innehar klubbrekordet på flest antal spelade matcher i föreningen. Honom kan du läsa en intervju med nedan.

Hur skulle du sammanfatta försäsongen såhär långt?
Försäsongen har väl varit precis som en försäsong är. Vi har gjort mycket bra saker men även mindre bra saker. Vi jobbar och slipar på detaljerna varje dag så att de ska sitta nu till serien drar igång.

Vi har av både experter och de andra lagen blivit utsedda till storfavoriter i HockeyEttan Norra, hur är det? Är det någonting ni tänker på eller reflekterar över?
Ja de är väl kul att de tippar oss där uppe, men det är väl ingenting vi går runt och tänker på.

Nu möter vi SK Lejon i den sista träningsmatchen. Vad vet vi om dem?
Vet faktiskt inte så mycket om dem, tror de har ganska mycket nytt från förra säsongen.

Vad kommer att krävas för ytterligare en seger på försäsongen?
Som vanligt kommer det att krävas hårt jobb i 60 minuter.

Har du någon hälsning till alla Bodensupportrar?
Ta hand om er alla så får vi förhoppningsvis skapa en magisk stämning tillsammans i vinter!

Ikväll är det dags för genrep, och det vill du inte missa!

Under rådande omständigheter med endast 50 personer tillåtna i publiken, så kommer biljetterna kunna förköpas idag på kansliet mellan kl 16.00-17.00. Det är först till kvarn och endast en biljett per person som gäller. De 5 första barn och ungdomarna upp till och med 19 år släpps in gratis, genom vårt samarbete med Hive. Dessa behöver inte boka biljett, utan bara komma till entrén som öppnar 18.30.

Se matchen hemma i soffan!

Du kan givetvis se matchen via vår webbsändning. Sändningen innehåller grafik, kommentator, intervjuer och repriser och kostar 99 kr. Sändningen hittar du här (klicka).

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden