“alla jobbar arslet av sig” – Boden Hockey

Det är dags för säsongens första bortaturné!

Lördag kl 15.00 möter vi Örnsköldsvik HF och söndag kl 16.00 möter vi Tegs SK Hockey.

Efter 2 spelade omgångar toppade vi serien med 5 inspelade poäng och +8 i målskillnad. Efter fredagens match där Piteå bortaslog SK Lejon har de nu gått om oss. Tabellen är, och kommer fortsatt vara, något haltande i och med att vi är 11 lag i serien.

Dagens motstånd Örnsköldsvik har precis som vi 5 poäng där de har börjat serien med att vinna mot Sundsvall efter förlängning och mot SK Lejon under ordinarie speltid. Teg har än så länge bara spelat en match där det blev en övertidsvinst mot Östersund.

Här nedan kan du läsa en intervju med #21 Pontus Johansson inför helgen.I helgen reser vi ner till Övik och Umeå för att ta oss an Örnsköldsvik och Teg, hur är känslan inför en helg som denna?

Bra känsla inför helgen såklart, vi kommer från 2 segrar och det ska bli kul att få åka lite buss.

Vi har öppnat serien på bästa sätt med vinst mot Kalix, och senast hemma mot Kiruna AIF. Hur tycker du inledningen sett ut rent spelmässigt?
Helt okej, två snarlika matcher där jag tycker vi hanterar sista perioden lite sämre mot Kalix, men tar lärdom av det mot AIF och vinner på full tid istället.

Vad kommer vi ta med oss, och är det något som vi behöver jobba på inför helgens matcher?
Till helgen så tycker jag att vi ska fortsätta där vi slutade matchen mot AIF, i ett högt tempo och med mycket skridskoåkning.

Hur är känslan i truppen?
Det är riktigt bra känsla i gruppen, det känns som att vi vet vart vi har varandra och alla jobbar arslet av sig för varandra.

Hur har det känts för din egen del såhär långt, räknat med försäsongen och under de två första seriematcherna?
För egen del har det känts helt okej, jag har rätt hektiskt på jobbet under hösten så man får va noggrann med rutinerna så att man orkar prestera på så hög nivå som möjligt.

Vad vet vi om Örnsköldsvik och Teg?
Övik har jag inte så mycket koll på men jag har ju spelat en del mot dem tidigare år. I Teg däremot så finns det ju en del spelare som jag både spelat med och emot, så det blir ett kul möte. De har ju en del skickliga spelare så det gäller att vi är noggranna och håller oss till strategin i 60 minuter.

Vad kommer att krävas för att vi ska kunna plocka hem 6 poäng i helgen?
Att vi håller oss till vårt spel över båda matcherna och att vi är mentalt förberedda.

Sist men inte minst, har du någon hälsning till alla Bodensupportrar?
Ja, det var ju tråkigt att det här med restriktionerna inte kunde lättas så att fler får komma till matcherna. Trots det är det kul att dem 50 som får komma kommer och stöttar, det betyder mycket och det kommer hjälpa oss att fortsätta vinna.

Skribent: Kristian Nilsson
Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden