Seger i Vännäs – Boden Hockey

Ikväll mötte vi Vännäs för första gången den här säsongen

Den första chansen kom redan efter 1 minut när Fredrik Bergdahl skjuter och Marcus Sandström finns och krigar framför kassen, men inget mål denna gång. Vännäs prövar också vår David Otter i bortamålet men han spelar som vanligt tryggt och stabilt. Efter ca 4 minuter spelat så träffar Kristoff Kontos målramen. Närmare än så blev det inte den första perioden som slutade mållös.

Bodens första powerplay kommer tiden 03.07 i den andra perioden. Då ringer det. Jadon Joseph hittar fint över till Antti Kauppila som i princip har öppet mål och ser till att lägga in 0-1-pucken. Även Vännäs får spela med en man mer flera gånger under matchen, men vårt boxplay krigar och sliter samtidigt som David Otter står för några fenomenala räddningar. I slutet av den andra perioden så träffar Felix Dahlroth ribban och när hesa Fredrik ljöd för periodpaus så stod det alltjämt 0-1 på resultattavlan.

I den tredje perioden dröjer det endast 26 sekunder innan det står 0-2. Det är Pontus Johansson som mycket snyggt placerar pucken i krysset bakom Marcus Johansson i Vännäskassen. Vi utökar även till 0-3, även denna gång i powerplay, när Antti Kauppila blir tvåmålsskytt tiden 13.36 i den tredje perioden. Boden visar uppoffrande spel i boxplay, slänger sig och täcker puck. Med endast 7 sekunder kvar lyckas snöpligt få in 1-3 i spel 5 mot 4 för deras del, vilket också blev slutresultatet.

Vi toppar fortsatt tabellen och poängligan. Plats 1-5 innehas av idel Bodenspelare, i ordningen Kristoff Kontos, Sebastian Kaijser, Antti Kauppila och Felix Dahlroth. På plats 7 hittar vi sedan Christian Nyman och 8e plats innehas av Jake Bolton.

Vi saknade 6 forwards idag pga skador och sjukdom men visar upp vilken bredd vi har. Även kul att se våra juniorer i A-lagströjan.

Nu laddar vi för nästa match som spelas på söndag i vår hemmaborg när Kiruna IF kommer på besök. Innan dess är det Skoterns Dag på lördag hos Tords Motorservice. Kom dit mellan kl 11.00-15.00 och träffa oss!

Vännäs HC – Boden Hockey 1-3
(0-0, 0-1, 1-2)
0-1 23.32 Antti Kauppila (Jadon Joseph, Jake Bolton) PP1
0-2 40.26 Pontus Johansson (Kristoff Kontos, Felix Dahlroth) PP1
0-3 43.36 Antti Kauppila (Jake Bolton, Jadon Joseph) PP1
1-3 59.53 Kevin Weiskog (Filip Bergsdorf, Alexander Karlsson) PP1
Skott: 36-32 (11-15, 13-8, 12-9)
Utvisningar BHF: 7×2 min VHC: 6×2 min
Domare: Mikael Lockner

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden