Nära källsortering överallt / Var du än befinner dig ska du kunna källsortera. D…

Nära källsortering överallt /
Var du än befinner dig ska du kunna källsortera. Det är idén bakom Bodenföretaget Sortify. Som nu är starkare än någonsin.
– Vi bedriver något slags missionsarbete, konstant. Vi har källsorterat hemma, i skolan och på jobbet i decennier i vissa kommuner. Det måste finnas en möjlighet att göra det oavsett var man befinner sig, säger Victoria Strömbäck.

När Victoria och Stefan Strömbäck träffades var de båda fattiga studenter. De drömde om att bli företagare men saknade en idé.
– När vi bestämt oss för att starta ett företag  började vi brainstorma varje morgon vid frukostbordet. En skulle komma med en idé och den andra skulle omintetgöra den. Processen tog cirka ett halvår, tills vi kläckte fram en papperskorg som skulle tillåta källsortering i offentlig miljö utomhus, säger Victoria.
Den idén gick inte att slå hål på, så de satsade allt de ägde och började utveckla s första prototyp. Det var 11 år sedan och i dag finns en stor produktkatalog och kunder över hela landet. Nyligen rodde de i land ett stort hotellavtal som säkrar produktionen lång tid framöver.
–  Omsättningen har stadigt pekat svagt uppåt och det är väl de senaste tre åren som vi verkligen har fått lön för mödan när kurvan pekar spikrakt uppåt, säger Stefan.
––
📸 @fotographicsweden
#närhetsliv #näringsliv #källsortering #återvinning #hållbarhet #papperskorg #boden #företag #reportage #brozine #norrbotten @sortify.se

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot narhetsliv

Källa: Närhetsliv Boden, Boden