Boden hockey önskar Gott nytt år! – Boden Hockey

2021 har varit ett år präglat av Covid, initialt ställdes mycket av vår verksamhet för att komma igång efter sommaren. Vi är fortfarande inne i pandemin och måste fortsatt vidta åtgärder mot Covid.

Under hösten har vi lyckligtvis kunnat genomföra verksamhet i stort sett enligt plan. Hockeyn i Boden har som mål att växa och utvecklas i samarbete med kommun, medborgare och företag. De senaste åren har antalet medlemmar och utövare vuxit och resultaten syns på olika sätt.

Tre kronors hockeyskola har under året engagerat runt 100 barn! En hockeyskola som skänkt mycket glädje för barn och föräldrar. Ungdomssidan växer, förhoppningen är att behålla så många som möjligt i föreningsaktiviteter trots pandemi, här måste vi hjälpas åt att dra åt samma håll.

På juniorsidan har J18 kvalificerat sig för spel i J18 elit efter årsskiftet och J20 ligger tvåa i tabellen för tillfället. Vår juniorverksamhet är erkänt bra och drar till sig spelare utifrån. De som vill uppleva målrika matcher ska besöka Damungdomsligan, 3 spelade matcher, 2 vinster och målskillnad på 40-6.

Denna säsong startades ett utvecklingslag på herrsidan, de leder hockeytrean efter halva säsongen. Förhoppningsvis kommer de avancera i seriesystemet.

Herrarna har gått vidare till Allettan, vi får se hur långt vi går, målet är hockeyallsvenskan.

En förening är ingenting utan dess medlemmar, vi blir fler medlemmar och funktionärer varje år, ett kvitto på att hockeyn i Boden engagerar. Medlemmar och funktionärers arbete är ovärderligt i ideella föreningar, så även i Boden. Stort tack för en fantastisk insats 2021!

Ett stort glädjeämne i föreningen är vårt integrationsprojekt där många har engagerat sig för att ge nya bodensare möjlighet och kunskap att åka skridskor, deltagarna, barn och vuxna, älskar skridskoåkning!

Under hösten hade vi publik i hallen, glädjande för både fans, spelare och förening. Hockey är bäst live och vi hoppas kunna erbjuda möjligheten framöver också. Förutsättningar och möjligheter för detta kommer vi bemöta beroende av utvecklingen i pandemin.

Boden hockey är positiva till ligaorganisationer, det har vi varit hela tiden. Det är formerna för det som vi inte är trygga med. Vi förväntar oss att de följer svensk lag och europakonventionen. Under året har vi sökt stöd hos SIF i syfte att lösa konflikten inom ATG hockeyettan, under medling försökte ATG hockeyettan sätta oss i konkurs. Riksidrottsförbundet och Riksidrottsnämnden ger oss rätt i sak. Vi har även påtalat olagliga skrivningar i stadgar och tävlingsbestämmelser, utan framgång. SIF har tyvärr vänt sig mot Riksidrottsförbundet och idrottens unika modell med eget rättssystem. När frågor prövas i idrottens rättssystem får Boden rätt varje gång. Att slå vakt om ideella föreningars rättigheter är att värna om demokrati. Tvångsanslutning och tvångsavtal är inte demokrati, det är kärnvärdena som vi belyser.

Slutligen skickar vi ett stort grattis till årets norrbottning 2021, Bodensonen Erik Granqvist! Framröstad av läsarna i Norrbottenskuriren och NSD. Hockeyexperten Eriks berättelse om inkilning och psykisk ohälsa gav eko i idrottsvärlden.

Ett lag – En stad – En dröm
Boden hockey önskar alla ett gott nytt år!

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden