Sveriges enda utbildning för QA/Game testning blir kvar på Boden Gamecamp.

Future Games fortsätter med sin QA-utbildning på Boden Gamecamp. Utbildningen är en YH-utbildning och söks omgångsvis där ett avslag innebär att en utbildning upphör. Därför är det positiva beskedet från Yrkeshögskolan glädjande och Boden Gamecamp stärker sin position som en hub för spelutveckling i norra Sverige.

– Vi är oerhört glada att vi får behålla Sveriges enda speltestarutbildning. Det är en viktig och nödvändig förutsättning i vår ambition för att skapa en QA-hub här i Boden, säger Emil Sandberg, Näringslivsutvecklare på Boden Gamecamp.

Sedan tidigare bedrivs utbildningarna Indiespelutvecklare, Speldesigner, Spelprogrammerare, Spelkonstnär, QA / Game tester, och Webbutvecklare med inriktning e-handel på Boden Gamecamp. Boden Gamecamp är ett samarbete mellan Sunderby folkhögskola, Changemaker Educations och Boden Business Park.

– Fortsättningen av QA utbildningen på Boden Game Camp visar att Yrkeshögskolan har en stor förståelse för branschbehovet och ett förtroende för vad vi håller på att bygga upp. Målsättningen med Northify är att vara Nordens ledande QA bolag inom spelbranschen och för att lyckas är QA utbildningen enormt viktig! Nu kan vi fortsätta jobba framåt och erbjuda ännu fler studenter praktik och arbetstillfällen under de kommande åren, vilket är enormt roligt och precis vad vi strävar efter att göra säger Mattias Bergqvist, VD för Northify.


Kontakt / Emil Sandberg, Näringslivsutvecklare, Boden Gamecamp / 070-2804092

Författare: Bodens kommun

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens kommun – Aktuellt hemsida.

Källa: Bodens kommun, Boden