“satsa, bli bättre och ta steget till Allsvenskan” – Boden Hockey

Äntligen kan vi presentera att tvillingarna Wahlgren är klara för spel i Bodentröjan kommande säsong!

Bröderna är född -01 men har redan en fin meritlista med bland annat J20 SM-guld, TV-pucken-guld, juniorlandslagsspel och Allsvenska säsonger i såväl Kristianstad och Modo. Båda kommer senast från spel i Hudiksvalls HC.

Sportgruppen:
– Max och Joel kommer båda från en bra och poängstark säsong i Hudiksvall. Båda har juniorlandslags- och Allsvenskt spel på sina meritlistor och kommer trots sin unga ålder bidra med rutin från såväl nivån och från viktiga matcher. Vi är mycket glada över att de har valt Boden Hockey för sin fortsatta satsning.

Intervju med Joel Wahlgren:

Vem är Joel som person?
Jag skulle beskriva mig som en glad, rolig, härlig kille som kommer från Kramfors. Jag gillar att fiska och spela padel på fritiden. Även lite tv-spel.

Vem är Joel som hockeyspelare? Styrkor?
En snabb energisk forward som åker mycket skridskor. Jag gillar att skjuta mycket och även spela fysiskt.

Berätta lite om din hockeykarriär hittills
Det har varit en rolig karriär hittills, trots att den har varit kort har jag hunnit med mycket som att spela Allsvenskan, juniorlandslag, SM-guld med J20.

Vilket är ditt bästa hockeyminne hittills?
J20 SM-guldet. Vi var inte favorittippade och det var många lag med som hade lånat in Allsvenska och SHL-spelare men det var vi som gick hela vägen.

Hur kommer det sig att det blir Boden Hockey nästa säsong?
När det kom upp som ett alternativ så var det väldigt inspirerande. Jag blev sugen direkt att komma hit. Vi gillar Norrland och Boden har alltid varit ett topplag och en av de stora klubbarna i HockeyEttan så det kändes direkt roligt att få spela här och vara en del av resan.

Vad vet du om Boden som stad?
Ja, egentligen inte mycket. Men det ska bli spännande att se mer av staden och spela här

Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
Att först och främst lära känna nya lagkamrater. Jag känner några sedan tidigare – Jag har spelat hockeyskola med Linus Hedman och tidigare spelat mot Fredrik Granberg och Simon Andersson

Intervju med Max Wahlgren:

Vem är Max som person?
En glad, sprallig och snäll kille. Jag gillar att fiska, spela tv-spel och spelar mycket padel. Jag och Joel gör rätt mycket tillsammans.

Vem är Max som hockeyspelare? Styrkor?
Jag är en skridskostark forward som gillar att ta pucken mot mål och gillar även att grisa ner sig litegrann, har också ett bra skott.

Berätta lite om hockeykarriär hittills
Moderklubben är Kramfors-Alliansen men jag gick hockeygymnasium i Modo – bra utbildning. Sedan tog steget jag steget till Allsvenskan med Kristianstad, gick ner till HockeyEttan i Hudiksvall och nu till Boden. Har även hunnit med juniorlandslagsspel.

Bästa hockeyminne hittills?
U18 VM-guld på hemmaplan i Örnsköldsvik.

Hur kommer det sig att det blir Boden Hockey nästa säsong?
Jag kollade på många möjligheter, olika lag, tillslut föll valet på Boden. Vi hade en bra dialog och en bra plan för att satsa, bli bättre och ta steget till Allsvenskan. Det blir en utmaning som ska bli riktigt rolig.

Vad vet du om Boden som stad?
I princip ingenting. Jag har varit här två gånger och spelat tidigare, sen har vi bott på hotellet en kväll men då ser man ju inte så mycket. Jag vet att det inte är en jättestor stad, men jag är ju från Kramfors och det är inte heller en stor stad så man kommer väl smälta in ganska bra *skratt*.

Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
Att få hjälpa Boden till att ta steget upp till Allsvenskan. Allmänt att få lira med Boden känns inspirerande.

Missa inte att köpa säsongskort och att medlemmar får 10% rabatt på säsongskorten!
Läs mer om säsongskort här (klickbar länk), 
och om att bli medlem här (klickbar länk).

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden