“det känns inspirerande att komma till Boden” – Boden Hockey

Vi är mycket glada att backen Viktor Näslund har valt att spela i Boden Hockey kommande säsong! 

Viktor är född -92, mäter 185 cm och väger 90 kg. Han är rutinerad på nivån då han har spelat totalt 308 matcher i Hockeyettan, med HC Dalen och Mörrum. Han har även allsvenskt spel på sitt CV. Senast kommer han från 2 säsonger i Norge med Ringerike.

Sportgruppen:
– Det är en etablerad back på den här nivån. Han har spelat många år i HC Dalen i Jönköping och kommer senast från spel i högstaligan i Norge och gjort det bra där. En tvåvägsback som vi tror kommer bli viktig framför allt i den defensiva delen, men Viktor kan även spela i en offensiv roll. Han är allround och det tycker vi passar bra, för det krävs i dagens hockey. Han har även ledaregenskaper och har varit assisterande kapten i HC Dalen i några år, säger huvudtränare Roger Forsberg om värvningen.

Här nedan kan du läsa en intervju med Viktor.

Vem är Viktor Näslund som person?
Jag är en lugn person som gillar att lära känna och umgås med folk. Jag gillar att spela golf på somrarna och kollar en del filmer och serier.

Vem är Viktor Näslund som hockeyspelare?
Jag är en allroundback som gillar att ta hand om pucken, spela snabbt och spela en del fysiskt. Jag gillar att vara med och producera framåt också.

Vad skulle du säga är dina främsta styrkor?
Det är passningsspelet och blicken för spelet.

Berätta lite om din hockeykarriär hittills
Moderklubben är HV71 och där var jag till J20-åldern. Sedan blev det Mörrum i två år, sedan i Dalen i sex år och sedan blev det Norge. Det var kul att komma iväg lite och det var lärorikt. Det är en lite annan hockey och miljö i Norge.

Bästa hockeyminne hittills?
Förra året i Norge när vi som nykomlingar ändå tog oss till Kvartsfinal. Det var stort för klubben och för staden så det är ett härligt minne att ha med sig.

Vi är mycket glada över att du har valt att komma till Boden och Boden Hockey, berätta lite om hur tankarna gick inför det valet?
Jag hade inte så många tankar på att spela i Sverige utan min tanke var att fortsätta utomlands, men sedan så hade jag och Roger ett bra snack. Det kändes bra med Boden och att testa på nytt i Hockeyettan. Jag har alltid vetat om att Boden har varit ett topplag, speciellt i Norra grundserien och i Allettan Norra. Så det känns inspirerande att komma till Boden.

När kommer du till Boden?
Jag åker nog måndag, så är väl framme på tisdag.

Slutligen, vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
Att det ska vara en rolig säsong, ta oss så långt som möjligt och uppnå våra mål tillsammans.

På onsdag är det derbydags i HIVE Arena Boden kl 19.00 när Piteå HC gästar oss.
Missa inte heller att det närmar sig Ankrace – lördag 3/9 med start kl 14.00. Har du inte köpt ankor än så gör det. Läs mer om ankracet här (länk).

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

Författare: Hemsidan

Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Hockey hemsida.

Källa: Boden Hockey, Boden