Rymdindustrin etablerar sig i Boden

Det amerikanska företaget Assured Communication har byggt en satellitstation som gör det möjligt för ett sydkoreanskt bolag att hantera information från deras satellit och även påverka satellitens omloppsbana i rymden.

– Det här är vår första markstation i Sverige och vi är stolta över att kunna erbjuda den i Boden. För oss har det här varit den enklaste etableringen någonsin tack vare servicen som vi har fått från kommunen och lokala entreprenörer, säger Joel Ogren, vd för Assured Communication. 

– Vi tror att våra kunder kommer se den stora nyttan med satellit baserade tjänster. Vi tittar därför på att sätta upp fler stationer på sajten och utreder även möjligheter att bygga fler sajter, säger Joel Ogren.

För Boden är det här en helt ny typ av industri och Nils Lindh, affärsutvecklare vid Boden Business Agency är nu nyfiken att se vilka följdeffekter som det kan föra med sig.

– Vi försöker hela tiden hitta lösningar där företag kan samarbeta för att utveckla deras befintliga verksamhet. Det här handlar om information och vi har datahallar här på Plug and Play-området också. Kanske kan det finnas synergier där, säger han. 

Länk till youtube: 


Kontakt:

Nils Lindh, affärsutvecklare Boden Business Agency, 070-740 13 36

Johan Backryd, Project Manager Assured Communication, 0709279407

Författare: Bodens kommun

Detta inlägg finns i sin helhet på Bodens kommun – Aktuellt hemsida.

Källa: Bodens kommun, Boden