Höstglöd – en vecka med överdrivet mycket kultur (4-10 okt)

För fjärde året i rad presenterar vi BodenArrs kulturvecka – som nu fått nytt namn! Höstglöd – en vecka med överdrivet mycket kultur!
Programmet startar kl. 19.00 varje kväll, dörrarna öppnas kl. 18.30, med undantag för söndagen, då vi drar igång kl. 13.00 med insläpp kl. 12.30
Begränsat antal platser.
Biljettpris : Måndag till lördag 120 kronor ordinarie pris, 100 kr medlemspris.
Gratis för barn under 12 år.
På söndag är det fri entré.
Biljetter köper du på Tickster samt hos Bodens Turistbyrå..
~~~~~~~~~~
Här presenteras programmet, beskåda och njut!
Måndag 4 oktober
Den fantastiska sagan om Peter Green den sorgsnaste gitarrhjälten världen skådat. – en berättarföreställning av och med Peter Bryngelsson.
Peter Alan Greenbaum är kanske bara känd i de mest nördiga bluessammanhang, men nämner man Fleetwood Mac eller låten Black Magic Woman så vet de flesta vad det handlar om. I denna berättarföreställning får vi lära oss mer om Peter Greens liv och musik
Tisdag 5 oktober
Glesbygdsdivan – En föreställning om Piteås okända Operadiva Lydia Lindgren, Glesbygdsdivan som trotsade Jante och gick sin egen väg. Av och med Carina Henriksson och Roger Norén. Läs mer på glesbygdsdivan.se
Onsdag 6 oktober
Kortfilmskväll och Balalaikakoncert
Tamara Sushko – Dialogen om själens strängar
Filmen handlar om Natalya – en rysk kvinna som har spelat balalaika under större delen av sitt liv och haft en dröm om att bli en stor artist i en storstad. Hon kom till Sverige för att uppfylla sin dröm, men hon misslyckades. Men en dag öppnades nya möjligheter för henne: hon fick jobb som kyrkomusiker i norra Sverige, i svenska Lappland. Nu låter musik från den ryska balalajkan, i gamla kyrkan i Arjeplog, men Natalia måste också spela på ett nytt, ovanligt instrument för henne – orgeln.
Mitra Sohrabian – “Vi ses på torsdagar”
är en poetisk, vacker och varm film om unga muslimska tjejers livsvillkor i ett nytt och konstnärligt bildspråk. En film om att vara ung och befinna sig i ett nytt land. En film om drömmar och tankar, att vara lik trots olikheter och att hitta sig själv i ett ny zon än den man är van vid. Filmen bygger på intensiva närbilder, ackompanjerat med tjejernas röster när de pratar om det mest privata. Dom har, som svenska tjejer, åsikter om sina kroppar, relationer och framtiden.
Valentina Svensson – Filmen ”Ge inte upp Isabella” handlar om en stark ung kvinna, Isabella Röger. Hennes liv var fullt av dramatik och kamp att övervinna döden som andats bakom hennes rygg under många år. När hon var 20 år fick hon ett nytt hjärta och 22år gammal förlorade hon sin man och blev en änka med liten dotter i hand.
Nu är Isabella 40 år gammal och hon har allt hon drömt om i livet.
Balalaikakoncert med Natalya Ivanova
Natalya har spelat balalaika nästan hela sitt liv, bor och arbetar i Arjeplog som kyrkomusiker och körledare.
Torsdag 7 oktober
Marjattas sång av och med Mirja Palo.
En folkmusikalisk musikföreställning om förlossningar nu och då i Sápmi och Norrbottens finntrakter. Handlar om hur den unga kvinnan Marjatta blir gravid genom att äta ett lingon, hon förskjuts av sina föräldrar och föder sitt barn i en förtrollad bastu.
Fredag 8 oktober
Freyr
är en singer songwriter som jobbar för Kanadensiska musikbolaget Nettwerk och har bland annat varit med i serien Atypical på Netflix.
Kapellet – Kapellet är ett dreamteam där samlad 300-årig erfarenhet skapar en brokig musikalisk väv av fantastiska toner och berättelser. Bruno Öqvist, Björn Erixon, Maria Erixon, Ulf B Jonsson, Gösta Gustavsson, Björn Sjöö
Lördag 9 oktober
Syndromet, Krake och Eterkropp.
Syndromet är tvåpersonsrockbandet som blandar svenska texter om det viktigaste de vet med den intensivaste rockmusik de kan frammana. Det är musik av och för brinnande hjärtan!
Krake är Luleåbandet spelar driven gitarrock på svenska – Medlemmarna är Fredrik Sjögren, Johan Algander, Malin Skarin och Fred Sundström.
Eterkropp
Eterkropp är Malin från Luleå, Mats från Råneå samt Erik och Jesper från Umeå. Rock med texter på svenska om livets umbäranden. Nytt album kommer i vinter.
Söndag 10 oktober kl 13:00
Poetry Slam kommer till Havremagasinet – ett arrangemang av Ordanvind.
Norrbotten Poetry Slam – Kval 1
Vill du lyssna, sätta poäng eller vara med och tävla?
Poetry slam är tävlingar i poesi, där poeter i alla åldrar, former och erfarenhetsnivåer är välkomna att tävla med egenskrivna dikter. Tävlingen leds av SM-vinnaren och norrbottenspoeten Josefin Sîlan Karlsson, som även kommer att stå för evenemangets gästframträdande.
För dig som vill tävla:
Du behöver tre egenskrivna dikter/texter på valfritt språk, max 3 minuter/dikt. För mer information och anmälan, kontakta oss på: j.s.karlsson@hotmail.com / ordanvind@gmail.com / 073-085 14 18
Varmt välkomna!
Finns som eget evenemang på https://fb.me/e/1OyOQqOjV
~~~~~~~~~~
Kulturveckan sker i samarbete med Bodens Kommun, Havremagasinet, ABF Norr Boden, Region Norrbotten.
Fika säljs i caféet, du kan betala med swish eller kort.

Evenemanget är avslutat.

Datum

okt 04 2021
Expired!

Tid

19:00 - 18:00

Kostnad

100.00SEK
Havremagasinet

Platser

Havremagasinet
Norrbottensvägen 18, 961 00 Boden
BodenArr

Arrangör

BodenArr
Telefon
0702353752
E-post
bodenarr@gmail.com
Webbplats
http://www.facebook.com/bodenarrangorer
QR Code