Familjen Majbäck starkast på Dundret! Maja Majbäck har vunnit DXR-Dundret Extrem…

Familjen Majbäck starkast på Dundret!
Maja Majbäck har vunnit DXR-Dundret Extreme Running de två senaste åren. Trots att Maja inte kom till start i årets lopp blev det seger för familjen Majbäck, i både dam- och herrklassen! Moa Majbäck vann damklassen och Viktor Majbäck vann herrklassen i terrängloppet över Dundret som avgjordes under lördagen.
DXR K22 avgjordes i år för sjunde året. Banrekorden innehas av Charlotte Kalla och Marcus Hellner satta en solig augustidag 2013. Årets lopp bjöd inte på lika fina förutsättningar, kraftigt regn och dimma gjorde de 22 kilometrarna och 700 höjdmetrarna över Dundrets toppar till en utmaning utöver det vanliga.
Trots de yttre förutsättningarna var herrsegraren Viktor Majbäck bara drygt 2 minuter från att slå Marcus Hellners banrekord på 1:32:30, Viktors sluttid är den näst bästa i loppets historia. En fantastisk prestation av en 15-åring som börjar på skidgymnasiet i Gällivare idag måndag.
DXR Dundret Extreme Running arrangeras av Gällivare Endurance Club och GSK Friidrott. #dundret #gällivare #dundretextremerunning

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot nyagallivare

Källa: Gällivare kommun, Gällivare