I juni påbörjades anläggandet av första etappen av en ny ridanläggning. Det gaml…

I juni påbörjades anläggandet av första etappen av en ny ridanläggning. Det gamla ridhuset är idag delvis avstängt på grund av fuktskador vilket begränsar ridskoleverksamheten och möjligheterna att tillgodose kommuninvånarnas önskemål. Projektet kommer att pågå parallellt med den vanliga ridskoleverksamheten vilket ställer höga krav på logistik och säkerhet.

– Äntligen, får ridklubben sitt efterlängtade ridhus. Denna byggstart har de väntat länge på. Ridklubben har fått vistas alldeles för länge i undermåliga verksamhetslokaler och är verkligen värda detta nya ridhus. Stort grattis till alla ridintresserade, säger Birgitta Larsson (S), vice ordförande kommunstyrelsen.

– Det betyder jättemycket för vår verksamhet. Vi har så många barn och ungdomar på kö som vill rida som vi inte kunnat ta emot då vi länge bara haft ett ridhus och fått köra lite på halvfart. Vi har inte kunnat ta in nästan några nya elever på ridskolan sedan det stora ridhuset stängdes. Några tävlingar har det inte heller gått att anordna. I och med att bygget äntligen tagit fart är vi på väg mot att få en bättre arbetsmiljö för både hästar och människor. Vi ser så mycket fram emot när det är färdigt och vi kan fortsätta utveckla verksamheten och kvalitetssäkra ridskolan en ny fräsch anläggning, säger Lotta Lindelöf, ridskolechef.

Läs mer på gallivare.se #ridklubbendundret #gällivarekommun #nyagällivare #ridhus Skiss: Borga Plåt AB

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot nyagallivare

Källa: Gällivare kommun, Gällivare